Szerintetek ezt hogy lehetne megoldani? (C#)
Írj programot, amely feltölt véletlen logikai értékekkel egy 5 és 27 között indexelt tömböt, majd kiírja a tömb
elemeit, az IGAZ és HAMIS szövegek segítségével!
Mondjuk: Random rnd =New Random();
int viccesindex=rnd.NextInt(5,27);
Létrehozól egy tömböt:
bool[] viccestomb=new bool[viccesindex];
aztán egy for ciklus amivel bele tőltöd a tömbe a rnd.NextBool();-al generált logikai értékeket.
Aztán ki iratod.
for(......)
{
if(viccestomb[i]==true)
{itt kiiratod,hogy IGAZ}
else
{itt pedig, hogy HAMIS}
}
@#4:
Ó, köszönöm, így már tiszta. Megártott a pascalozás, teljesen félreértettem, mintha egy bizonyos tömböt lehetne 5-től 27-ig indexelni, ahogy ott szokás:
tomb : array[5..27];
Pardon. Viszont a fentiek fényében most meg úgy tűnik: Ha az 5 illetve 27 még részt vesz az indexelésben, akkor a tömb véletlen-mérete 6-28 között lesz, ilyesformán:
int viccesindex = rnd.NextInt(6, 29);
...Hacsak megint félre nem magyaráztam valamit. Mindenesetre, amikor kipróbáltam, pont azt csinálta, amit elképzeltem.
Lehet még az is ha a tömböt úgy állítod be:
int[] tomb=new int[27];
for(int i=5;i<tomb.lenght;i++)
{}
Még valahogy ígyis lehetne de ennek nem tudom mi értelme,de ha feladat azt írja akkor azt kell csinálni.
A tömb 5. eleme (tomb[4] eleme mivel 0-val/-nál kezdődik az indexelés az első elemet oda rakja be)
Valami marhaságot írtam ide utólag.
Elnézést.
Van még valami kérdésed?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!