Melyik Excel függvény segít ebben? Keresse meg a leginkább hasonlító szót! (Vba? )
Angolul tettem fel a kérdést egy fórumon, így azt bemásolom, mert színes és jobban átlátható az input/output:
Tehát lényegében van egy fix lista, és ahhoz szeretném ha a B listából a leginkább hasonlító szót társítaná az adott szó mellé. Köszönöm előre is, nagy segítség lenne! :-)
Ahogy a felrakott képet látom, annyi a feladat, hogy a szó elején a lehető legtöbb karakter egyezzen.
fkeres(mit,hol,1,TRUE)
Amúgy tényleg vicces, hogy épp a lényeg nem lett leírva a kérdésben.
#3 voltam
Annyit kihagytam, hogy az fkeres() ebben az esetben csak sorba rendezett táblából tud keresni.
Bocsánat!
A legjobban hasonlító szó kellene, pl.
lis1-ben aluminium
list2ben
all
alumin
apple
Akkor az alumin-t választja ki. Megy végig a szó tövén és azt a szót adja vissza amelyiknél a legtovább egyezett a szótő. Így le tudtam értelmesen írni? És elnézést a bénázásomért.
Sajnos az Fkeres nem ad vissza megfelelő eredményt. Ismerem a módszerét, hogy halad sorban egy betűrendbe állított oszlopon és előre majd visszaugrik a vizsgált értékek során ha már nincs megfelelőbb.
De egyszerűen totál rossz szavakat ad vissza, ha a doghoz keresem a szót és van dolly és doggy kb visszaadja a dolly-t, nagyon használhatatlan arra amit el szeretnék érni. Van esetleg ötleted? Fuzzy lookup ígéretesebb volt, de nem az igazi az sem. Lehet egy VBA módszer könnyebben boldogulna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!