Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik Excel függvény segít...

Melyik Excel függvény segít ebben? Keresse meg a leginkább hasonlító szót! (Vba? )

Figyelt kérdés

Angolul tettem fel a kérdést egy fórumon, így azt bemásolom, mert színes és jobban átlátható az input/output:

[link]

Tehát lényegében van egy fix lista, és ahhoz szeretném ha a B listából a leginkább hasonlító szót társítaná az adott szó mellé. Köszönöm előre is, nagy segítség lenne! :-)

#programozás #Excel #VBA #fuzzy lookup
2018. ápr. 18. 19:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincs pontosan definiálva, hogy mit jelent, hogy két szó hasonlít egymásra, illetve az, hogy két szó jobban hasonlít egymásra, mint adott másik két szó, addig nekiállni is fölösleges a feladatnak.
2018. ápr. 18. 19:55
 2/10 anonim ***** válasza:
33%
Persze most jön majd a lepontozás, de attól még bizony igazam van.
2018. ápr. 18. 19:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a felrakott képet látom, annyi a feladat, hogy a szó elején a lehető legtöbb karakter egyezzen.

fkeres(mit,hol,1,TRUE)

Amúgy tényleg vicces, hogy épp a lényeg nem lett leírva a kérdésben.

2018. ápr. 19. 06:44
 4/10 anonim ***** válasza:

#3 voltam

Annyit kihagytam, hogy az fkeres() ebben az esetben csak sorba rendezett táblából tud keresni.

2018. ápr. 19. 06:46
 5/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat!

A legjobban hasonlító szó kellene, pl.

lis1-ben aluminium

list2ben

all

alumin

apple

Akkor az alumin-t választja ki. Megy végig a szó tövén és azt a szót adja vissza amelyiknél a legtovább egyezett a szótő. Így le tudtam értelmesen írni? És elnézést a bénázásomért.

2018. ápr. 19. 08:02
 6/10 A kérdező kommentje:
(Mindenkit felpontoztam, és nem le. Köszönöm mindenkinek)
2018. ápr. 19. 08:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha aluma és alume van pl, akkor betűrendben elég lenne ha halad és így aluma"-t as vissza,mivel ezek egyenrangúak, de akár valami random függvény is sorsolhat közülük, vagy ahogy Te jónak látod, itt van több megoldás. A legtöbb szónál a szótőn való haladás tökéletesen eredményt ad mert nincs sok szó ami hasonlít egymásra bár előfordul.
2018. ápr. 19. 08:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Az fkeres() nem jó? (Fentebb írtam.)
2018. ápr. 19. 08:35
 9/10 A kérdező kommentje:

Sajnos az Fkeres nem ad vissza megfelelő eredményt. Ismerem a módszerét, hogy halad sorban egy betűrendbe állított oszlopon és előre majd visszaugrik a vizsgált értékek során ha már nincs megfelelőbb.

De egyszerűen totál rossz szavakat ad vissza, ha a doghoz keresem a szót és van dolly és doggy kb visszaadja a dolly-t, nagyon használhatatlan arra amit el szeretnék érni. Van esetleg ötleted? Fuzzy lookup ígéretesebb volt, de nem az igazi az sem. Lehet egy VBA módszer könnyebben boldogulna?

2018. ápr. 19. 09:36
 10/10 anonim ***** válasza:
VBA-ban biztos, hogy meg lehet oldani. Különösebben nem is kell fuzzy-nak lennie.
2018. ápr. 19. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!