Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal másodfokú függvény...

Pascal másodfokú függvény program?

Figyelt kérdés
A feladat, hogy pascalban írjunk másodfokú függvényre egy programot. Ezzel eddig nincs is gond, viszont egy text fájlból kell beolvasni a 3 számot, majd vizsgálni természetesen, hogy a gyök alatt nem negatív szám van-e, és a nevező nem nulla. Nekem a beolvasás részével lenne a gondom, és nagyon örülnék ha valaki segítene. Előre is köszönöm

2018. ápr. 4. 19:43
1 2
 1/20 tabaki ***** válasza:
És mi a gondod a beolvasással? Hogyan próbáltad? Meg egyáltalán, hogyan néz ki az a textfájl?
2018. ápr. 4. 20:23
 2/20 anonim ***** válasza:
Másodfokú függvénynél holvan gyök és nevező? Az max akkor van, ha a függvény zérushelyeit keresed és a másodfokú egyenlet megoldóképletét használod.
2018. ápr. 4. 20:50
 3/20 A kérdező kommentje:

Másodfokú egyenlet: (-b + or -(sqrt b2-4ac))/2a

bocsánat, a leírásban elírtam

2018. ápr. 4. 21:02
 4/20 A kérdező kommentje:
a beolvasással annyi a gondom, hogy nem értem. Mivel hiányoztam mikor vettük
2018. ápr. 4. 21:03
 5/20 tabaki ***** válasza:
Hát a textfájl szerkezete? Legjobb lenne, ha föltennéd valahova (pl. Google Drive), ahonnan letölthetnénk megnézni.
2018. ápr. 4. 21:08
 6/20 A kérdező kommentje:
A textfájlról csak annyi van megadva, hogy tegyünk bele 3 számot, ami a program során a, b és c helyén lesz
2018. ápr. 4. 21:12
 7/20 anonim ***** válasza:

Beleírod a file-ba a számokat úgy, hogy minden szám után entert ütsz.

Így readln-nal elintézheted a beolvasást.

2018. ápr. 4. 21:35
 8/20 tabaki ***** válasza:

Hát bocsi, azért a hiányzás nem mentség mindenre. Hozzátok nincs bevezetve a Google? Igenis, leszel szíves alaposan utánaolvasgatni, mert fontos:

[link]

Itt a beolvasás a legprimitívebb módon, a Turbo Pascalból örökölt régivágású megoldással -- a hibakezelést elmellőztem, a program feltételezi, hogy semmiféle gikszer nem adódhat, ott van mellette az adatok.txt, olvasható is, és legalább 3 szám van benne, sortörésekkel elválasztva:

var

a, b, c : integer;

f : text;

begin

Assign(f, 'adatok.txt');

Reset(f);

ReadLn(f, a);

ReadLn(f, b);

ReadLn(f, c);

Close(f);

WriteLn('a = ', a, ' b = ', b, ' c = ', c);

WriteLn('Enterre vége.');

ReadLn;

end.

2018. ápr. 4. 22:31
 9/20 A kérdező kommentje:

Arra nem gondol senki, hogy utánanéztem, csak nem értettem? :D és eddig mindent értettem a programozásból, de ezt nem tudom megjegyezni. Mindegy, azért köszönöm a segítséget

Átfutom a válaszokat, meg utána olvasok

2018. ápr. 4. 23:10
 10/20 anonim ***** válasza:
Dehogy néztél utána. Legalább ne hazudozz.
2018. ápr. 4. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!