Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Álláskeresési tippek?

Álláskeresési tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Párom, aki dán és magyarul nagyon alapfokon beszél, eredetileg programozó végzettségű de 2009-ben a válság miatt nem tudott a szakmájában otthon elhelyezkedni.

Ezért más vonalon indult el és mostanra ide vetette a sors, bejárt egy egész helyes kis karriert a business vonalon, de a szíve a programozáshoz húzza.

C#, .NET-ben penge, Java, Javascript is megy neki de nem azok a kedvencei és Pythont kezdte el újabban tanulni.

Az utóbbi két évben sok egyszerűbb programot fejlesztett házon belül, ami különböző részlegek munkáját könnyíti meg.

De ez is csak erősítette benne a tudatot, hogy ő ezzel akar 100%-ban foglalkozni.

Nagyon ráfeküdt fél éve az önképzésre, átírtuk az önéletrajzát, kiemeltük a vonatkozó eredményeket és egyfolytában adja be a pályázatokat reálisnak tűnő pozíciókra, de már vagy 4-5 elutasításban volt része.

Nagyon rosszul érzam magam én is, mert én bátorítottam, és most ismét azzal kell szembesülnie, mint 2009-ben...

De úgy érzem, valamit csinálhatnánk jobban, hatékonyabban is.

Nagyon sok álláshirdetés van csak magyarul, de nem reális tőle elvárni hogy 2 hónap alatt legyen perfekt magyar, sajnos....

Olyat is hallottam hogy githubon érdemes egy aktív profilt fenntartani, ami növeli az esélyeket, de hátha tudtok még mondani tippeket.

(Azt ne mondjátok hogy menjen át Dániába, az a terv, de mé kb 5 évig itt maradunk egyelőre)

2018. ápr. 13. 15:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Angolt aktívan beszéli közép/felsöfokon, ugye?

Gondolom a legtöbb helyen azért utasítják el, mert egy magyar, angolul nehezen beszélö csapatba nem lehetne beilleszteni.

Hirtelen ezt az oldalt találtam, elvileg nem kell magyarul tudni az állásaikhoz: [link]

Esetleg állásbörzékre (HVG, BME) lenne érdemes kimenni, hátha egyböl megmondják hogy van-e nemzetközi csapatuk.

GitHub-ot szerintem nem nagyon nézik itthon, esetleg ha vmi nagyobb opensource dologba fejleszt érdemes lehet megemlíteni. Inkább LinkedIn-t lenne érdemes megcsinálni, régi munkaadókat bejelölgetni, aztán a kapcsolati hálón hátha megtalálja egy jó ajánlat.

2018. ápr. 13. 16:16
 2/5 anonim ***** válasza:

A legtöbb helyre elvárás a középfokú angol, gyenge középfokkal is sorra kapom az elutasításokat.

SQL-lel hogy áll? Nincs? Az hiba, amit sürgősen javítani kell.

2018. ápr. 13. 16:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Az egyes jól írja, a LinkedIn profil a meghatározóbb, a github csak legenda.

Az mindenesetre érdekes, hogy ha a végzettsége is fejlesztő és mégsem kap esélyt olyan nyelvekkel, mint a Java.

ha dán, akkor angolul gondolom tud, már pedig van elég sok cég itthon, ahol alapban angolul megy a kommunikáció. Szerintem ott lehet a gond, hogy a referenciái sekélyesek.

2018. ápr. 13. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy LinkedIn profil kell. De engem már a GitHub-ról is találtak meg többször is. Csak legyen ott a Readme.md fájlban a név és az e-mail cím.
2018. ápr. 13. 19:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a sok tippet!

Angolul közel anyanyelvi szinten beszél, ez általános a dánoknál. :)

Én is inkább arra gondoltam hogy csapatokba, ahol nem megy annyira az angol, nem tudnák beilleszteni...

Linkedinje van, kitöltve, minden fontos kulcskompetencia meg van benne jelölve, hogy felbukkanjon a kereséseknél.

SQL-t is ismeri,amiben még profi az a Hyper-V is, egyébként nem Java irányban szeretne elindulni hanem .NET/C# irányban elsőre, de már ott tart hogy ráfekszik inkább a Javára is, hogy legyen referenciája.

Az eddigi progjamjait csak felsorolás szintén írtuk bele, érdemes ezeket jobban kifejteni?

Az könnyen meglehet hogy a referenciákon bukik el, mert a jelenlegi cégnek nem az információtechnológia a profilja (bár persze belsőleg foglalkoznak ezzel is).

Elsőnek külön köszi a linket, meg a BME állásbörze se jutott eddig eszünkbe. :)

Ha még eszetekbe jut bámi, szívesen fogadjuk.

Vannak itthon angol nyelvű programozói eventek, közösségek?

2018. ápr. 14. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!