Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tippek, hogy ezt hogyan lehet...

Tippek, hogy ezt hogyan lehet megírni C-ben?

Figyelt kérdés

Elég kezdő vagyok és egy kis segítségre lenne szükségem...

Egy amőba játékot szeretnék írni, amihez egy grafikus felület meg klikkelés érzékelése kellene. Azt, hogy két játékos felváltva egy kétdimenziós tömbbe leteszi a jelét és a program ellenőrzi, hogy a mező érvényes, plusz hogy kijön-e az 5 egymás mellé, megírtam. De innen hogyan tovább?

2015. márc. 11. 09:41
 1/5 anonim ***** válasza:

grafikus cuccot és nem c-ben csinálnék, még c++-ban sem, inkább java vagy c#

azt tanácsolnám nézz utána ennek ha mindenképpen c-ben szeretnéd

[link]

2015. márc. 11. 09:45
 2/5 anonim ***** válasza:
C-ben ezt elég nehézkes megvalósítani, C#-ot ajánlanám én is, Visual Studioban a drag and droppos felülettel könnyedén össze lehet hozni egy grafikus felületet, majd után megírod a játákot hozzá, eseményeket kezeled...
2015. márc. 11. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez kell neked:

[link]

2015. márc. 11. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Vagy ez:

[link]

Ki mit preferál, átolvasod melyik mit tud és igényeidnek megfelelőt választasz.

2015. márc. 11. 12:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha mindenképpen C-ben akarsz programozni, esetleg C++-ban, akkor GTK", vagy Qt keretrendszert ajánlom.

Ha alacsony szinten akarsz rajzolgatni egy ablakba akkor ott az SDL, vagy más hasonló multimédia API.

Ha csak a GUI érdekel, lehet érdemesebb átmenned C#-ba, ugyanis a dotNet keretrendszerben nagyon könnyű WinForms alkalmazásokat csinálni. Ennek viszont előfeltétele a OOP ismeret.

2015. márc. 11. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!