Visual Basicben ha készítek egy programot, amibe megnyitáskor be kell jelentkezni, jó lesz így? (lent)
Regisztráció: my.settings.felhasznalonev = textbox1.text
my.settings.jelszo = textbox2.text
my.settings.save
A kérdés: A my.settings.save úgy menti el az adatokat, hogy a program legközelebbi megnyitásakor már nem kell újra regisztrálni, hanem csak be kell lépni?
Bocs, de te írod a programot, miért tőlünk kérdezed?
Ha véletlenül én próbálnám, akkor iparkodnék olyat írni, hogy be tudjak, mert magától nem fogja megcsinálni az a dög VB.
"de ha kilépek a programból, a következő megnytáskor is be tudok lépi azokkal az adatokkal?"
Egy desktop alkalmazás az nem WEB meg böngésző. Nincs cookie, meg hasonlók.
Ott akkor van értelme a user/pass azonosításnak, ha nem tud belépni csak a jogosult.
"My.Settings Object
... provides access to the application's settings and allows you to dynamically store and retrieve property settings and other information for your application
Methods:
Reload - Reloads the user settings from the last saved values.
Save - Saves the current user settings."
Szóval igen, szépen elmenti az adott értékeket, és a Reload legközelebb visszatölti.
Viszont így első megközelítésben ez csak egy név-jelszó párost tud elmenteni, szóval szerintem neked nem ez kell. (Igazából nem is erre való, mondhatnám: kerülendő az ilyen célú használata.)
Támogatom az SQLite megoldást, amit fentebb írt valaki. Egyszerű és nagyszerű, pont ilyesmire lett kitalálva. Esetleg valami titkosítást bele lehet még szőni, de egyelőre ne bonyolítsuk. :)
Ja bocsánat, az SQLite-ot nem itt láttam.
Na mindegy, akkor is azt támogatom. :))
Az említett xml vagy ini is jó megoldás, abba az irányba is indulhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!