Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# porbléma. Hogyan?

C# porbléma. Hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy listám, ebből szeretném a legkisebb elem helyét megtalálni, hogyan kell? prog tétel van rá ezt értem, tömbön sikerül, de listán nem tudom hogyan kell.

2018. ápr. 2. 15:33
 1/7 A kérdező kommentje:
azt kihagytam hogy van egy osztályom és azt vettem fel egy listába, és így szeretném megtalálni a minimum helyet és az ehhez tartozó adatok szeretném kiiratni.
2018. ápr. 2. 15:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehet PONTOSAN ugyanúgy is, mint tömbön.
2018. ápr. 2. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha saját osztály akkor min kereső algoritmus
2018. ápr. 2. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 Dehogyis. Ha az IComparable interfészt implementálja az osztályán, onnantól ugyanúgy tud bennük keresni, mint bármelyik másik típusnál.

Egyébként a megoldás igazából kb ugyanaz, mint tömböknél, azzal a különséggel, hogy célszerű egy foreach-el végigiterálni a listádon, mert a mögöttes adatszerkezetnek kényelmesebb úgy

foreach( MyClass item in items){

//ugyanaz a minimumkiválasztás, mint tömb esetében.

}

2018. ápr. 2. 16:55
 5/7 A kérdező kommentje:
próbáltam, de nem sikerült. valamit nagyon elrontok.
2018. ápr. 3. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja.
2018. ápr. 3. 22:05
 7/7 A kérdező kommentje:
sikerült, köszi a segítséget!
2018. ápr. 9. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!