Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kliens oldalon JavaScript-el...

Kliens oldalon JavaScript-el hogy tudok várakoztatni?

Figyelt kérdés
Úgy hogy akkor fut le egy kód amikor a szerver üzen neki.
2018. ápr. 1. 00:46
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
A kliensoldalról időnként - lásd setInterval - küldesz egy-egy Ajax-kérést a szerveroldalnak. A választól függőn pedig futtatod a futtatni kívánt kódot.
2018. ápr. 1. 01:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha folyamatos kommunikációt szeretnél, használj WebSocket-et. Egyszerűbb, és gyorsabb.
2018. ápr. 1. 09:08
 3/10 anonim ***** válasza:

Egy illúziót gyorsan romboljunk le: A szerver nem üzen a kliensnek. A szerver-kliens kommunikációt mindig a kliens kezdeményezi, tehát anélkül, hogy a kliens valamilyen módon kapcsolatba lépne a szerverrel elsőként, sehogy. Azt, hogy hogyan lép kapcsolatba, arra viszont számos metodika van.

Említették fent a websocket-ot, ami az egyik legtisztább módszer erre, a kliens egyszer kiépít egy kapcsoaltot a szerverrel, és onnantól valós időben tudnak egymásnak adatokat küldeni.

Egy másik megoldás, ami egyszerű HTTP-n keresztül is használható, a (long) polling. Ez egyszerűen annyit takar, hogy a kliens küld egy requestet a szervernek, a szerver pedig addig várakoztatja a kérést, amíg nincs küldenivaló adata. Ha a kérés lejárna (mert egy idő után lejár), vagy a szerver válaszolt a kérésre, akkor a kliens azonnal indít egy új requestet, és várja a következő választ.

2018. ápr. 1. 14:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2018. ápr. 1. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:

" Ha folyamatos kommunikációt szeretnél, használj WebSocket-et. Egyszerűbb, és gyorsabb."

Nos, itt álljunk meg egy pillanatra. A websockethez ugyebár, valamilyen szerverkörnyezet kell, pl node.js. Van a php socket, de ez nem az igazi, nem erre találták ki. Mégis akkor mit válasszon folyamatos kapcsolathoz pl egy ingyenes tárhelyen? Ha tévedtem én kérek elnézést.

2018. ápr. 17. 23:40
 6/10 anonim ***** válasza:
#5: Mivel semmi egyéb konkrét infót nem mondott, így én ezzel tudok szolgálni. Nem mondta, hogy milyen szerveroldali nyelvet használ, milyen hostingtól bérli a webszervert / saját maga futtatja / virtuális szerverről fut.
2018. ápr. 25. 11:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, és PHP-hoz is van jó WebSocket library (akárcsak node.js-hez a socket.io): [link]
2018. ápr. 25. 11:15
 8/10 anonim ***** válasza:
1 usernél nem lesz gond.
2018. aug. 4. 11:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Már sikerült megoldani, nem most már régen, csak az újonnan hozzászólók kedvéért írom. Amit a ápr. 1. 14:17 hozzászóló írt mindegyik megoldással kipróbáltam és működött.
2018. aug. 14. 17:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Ajax requestet inkább hanyagold. Elavult módszer. Terheli a szervert. Marad a websocket.

Php-ban én hanyagolnám, használd a ratchet libraryt ha mindenképp kell de rá fogsz jönni nem az igazi.

2018. aug. 14. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!