Mi az Analízis tantárgy?
A programozás kategóriába raktam, mert a BME mérnökinformatika szakának az órarendjét nézegetve találkoztam vele.
Ez matematikán belül valami? Mért fontos egy programozónak vagy informatikusnak?
"LOL
Fourier sorok, DSP."
LOL. Magyarországon hány fejlesztő foglalkozik ilyennel? Sőt, továbbmegyek: az USA-ban a programozók hány százaléka foglalkozik ilyen területtel? 0,1%-kal sokat mondtam?
"0,1%-kal sokat mondtam?"
Nem. Keveset!
DSP-vel már 8-10 éve is elég sokan foglalkoztak, ma még többen.
"szoftverfejlesztő állás, it programozás, fejlesztés területen. Magabiztos C++ tudás; Kiváló angol olvasási készség; Digitális jelfeldolgozási ismeretek"
A többire meg majd szépen rákeresel, makkarc.
Úgy mellesleg, ez, hogy digitális jelfeldolgozás, ma már önálló tantárgy a felsőoktatásban. Talán nem véletlenül.
Az evobrain Kft. orvosbiológiai mérőrendszerek fejlesztéséhez MSc diploma Beágyazott C, C++ programozási gyakorlat Valós idejű szoftverfejlesztés mikrokontrolleres környezetben Digitális jelfeldolgozás Kommunikációs szintű nyelvtudás. Programozó, Fejlesztő Teljes munkaidő.
Műholdfedélzeti adó-vevő alrendszer tervezésében fogsz részt venni, amihez nagy szükség van az analóg és RF kapcsolástechnika ismeretére. 400MHz, 2, 2GHz és 8GHz-en működő áramkörök és antennák méretezése és szimulációja a napi munka része lesz. Ha mindezt meg tudod támogatni digitális jelfeldolgozással
Prototípus algoritmus fejlesztése GNSS és IMU rendszerekhez Már létező MATLAB és C algoritmusok implementálása beágyazott környezetbe (C nyelven) GNSS vonatkozású algoritmusok és IMU vonatkozású helymeghatározás implementálása Digitális jelfeldolgozás Requirement engineering
Valós idejű szoftverfejlesztés mikrokontrolleres környezetben; Digitális jelfeldolgozás; Digitális rendszertervezés és FPGA fejlesztés; Biológiai mérőrendszerek tervezése
Jelfeldolgozásban szerzett tapasztalat MatLab kódgenerálási ismeretek. Knorr- Bremse Rail Systems Budapest
Érdekel a digitális jelfeldolgozás? Az objektum orientált programozás számodra nem lehet akadály ? Új poziciót ajánlunk Neked!
"A többire meg majd szépen rákeresel, makkarc. "
Na makkarc, bemáolni csak sikerült párat, linkelni nem.
"Úgy mellesleg, ez, hogy digitális jelfeldolgozás, ma már önálló tantárgy a felsőoktatásban. Talán nem véletlenül."
Ez tök jó, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy eddig is tanították, maximum más néven. Bármi lehet tantárgy felsőoktatásban, ha akkreditálni tudják. Talán nem véletlenül.
"Bármi lehet tantárgy felsőoktatásban"
Hogyne, akár a szorzótábla is, igaz?
Nem. Akkor lehet tárgy valami, ha a témában már elégséges rendszerezett, vagy rendszerezhető tudásanyag gyűlik fel.
Furcsa lett volna mondjuk számítógép architektúrák tárgyat oktatni 1940-ben.
"Hogyne, akár a szorzótábla is, igaz?
Nem. Akkor lehet tárgy valami, ha a témában már elégséges rendszerezett, vagy rendszerezhető tudásanyag gyűlik fel.
Furcsa lett volna mondjuk számítógép architektúrák tárgyat oktatni 1940-ben."
Ezt értettem a bármi alatt. MINDENT (és ez most már tényleg szó szerinti minden) lehet tudományos módszerekkel és tudományos igényességgel vizsgálni. Persze értelme nem feltétlenül lesz, de csinálni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!