Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az Analízis tantárgy?

Mi az Analízis tantárgy?

Figyelt kérdés

A programozás kategóriába raktam, mert a BME mérnökinformatika szakának az órarendjét nézegetve találkoztam vele.

Ez matematikán belül valami? Mért fontos egy programozónak vagy informatikusnak?

2018. márc. 30. 18:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%
#10 Mert minden második programozó digitális jelfeldoglozással fog foglalkozni. Nyugodtan kijelenthető, hogy az a rétege a szakmának, ami keményen épít az analízisre csekély szegmensét teszi ki a nagy egésznek, és ott sem olyan kőkorszaki módon kell használni azt, mint ahogy az egyetemen azt tanítják/visszakérik. GOndolok itt arra, hogy a valóságban soha nem fogod elővenni az egyes tételek bizonyítását, ami fontos, az azoknak a gyakorlati jelentősége. Mifelénk viszont nem sok szó hangzik el arról, hogy mi a gyakorlati felhasználása annak, amit tanulunk, de a bizonyítását természetesen mindennek kikérdezik, anélkül át sem engednek. Szerintem picit el vannak tolva az arányok itt.
2018. márc. 31. 16:49
 12/21 anonim ***** válasza:
49%

"LOL

Fourier sorok, DSP."

LOL. Magyarországon hány fejlesztő foglalkozik ilyennel? Sőt, továbbmegyek: az USA-ban a programozók hány százaléka foglalkozik ilyen területtel? 0,1%-kal sokat mondtam?

2018. márc. 31. 18:01
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

"0,1%-kal sokat mondtam?"

Nem. Keveset!

DSP-vel már 8-10 éve is elég sokan foglalkoztak, ma még többen.

2018. márc. 31. 19:00
 14/21 anonim ***** válasza:
64%
Igazad van. Teljesen meggyőztél. Kérlek linkej 10 álláshirtedést.
2018. márc. 31. 22:55
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

"szoftverfejlesztő állás, it programozás, fejlesztés területen. Magabiztos C++ tudás; Kiváló angol olvasási készség; Digitális jelfeldolgozási ismeretek"

A többire meg majd szépen rákeresel, makkarc.

Úgy mellesleg, ez, hogy digitális jelfeldolgozás, ma már önálló tantárgy a felsőoktatásban. Talán nem véletlenül.

2018. ápr. 1. 01:09
 16/21 anonim ***** válasza:

Az evobrain Kft. orvosbiológiai mérőrendszerek fejlesztéséhez MSc diploma Beágyazott C, C++ programozási gyakorlat Valós idejű szoftverfejlesztés mikrokontrolleres környezetben Digitális jelfeldolgozás Kommunikációs szintű nyelvtudás. Programozó, Fejlesztő Teljes munkaidő.

Műholdfedélzeti adó-vevő alrendszer tervezésében fogsz részt venni, amihez nagy szükség van az analóg és RF kapcsolástechnika ismeretére. 400MHz, 2, 2GHz és 8GHz-en működő áramkörök és antennák méretezése és szimulációja a napi munka része lesz. Ha mindezt meg tudod támogatni digitális jelfeldolgozással

Prototípus algoritmus fejlesztése GNSS és IMU rendszerekhez Már létező MATLAB és C algoritmusok implementálása beágyazott környezetbe (C nyelven) GNSS vonatkozású algoritmusok és IMU vonatkozású helymeghatározás implementálása Digitális jelfeldolgozás Requirement engineering

Valós idejű szoftverfejlesztés mikrokontrolleres környezetben; Digitális jelfeldolgozás; Digitális rendszertervezés és FPGA fejlesztés; Biológiai mérőrendszerek tervezése

Jelfeldolgozásban szerzett tapasztalat MatLab kódgenerálási ismeretek. Knorr- Bremse Rail Systems Budapest

Érdekel a digitális jelfeldolgozás? Az objektum orientált programozás számodra nem lehet akadály ? Új poziciót ajánlunk Neked!

2018. ápr. 1. 01:22
 17/21 anonim ***** válasza:
64%

"A többire meg majd szépen rákeresel, makkarc. "

Na makkarc, bemáolni csak sikerült párat, linkelni nem.

"Úgy mellesleg, ez, hogy digitális jelfeldolgozás, ma már önálló tantárgy a felsőoktatásban. Talán nem véletlenül."

Ez tök jó, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy eddig is tanították, maximum más néven. Bármi lehet tantárgy felsőoktatásban, ha akkreditálni tudják. Talán nem véletlenül.

2018. ápr. 1. 11:09
 18/21 anonim ***** válasza:
63%

"Bármi lehet tantárgy felsőoktatásban"

Hogyne, akár a szorzótábla is, igaz?

Nem. Akkor lehet tárgy valami, ha a témában már elégséges rendszerezett, vagy rendszerezhető tudásanyag gyűlik fel.

Furcsa lett volna mondjuk számítógép architektúrák tárgyat oktatni 1940-ben.

2018. ápr. 1. 15:46
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyne, akár a szorzótábla is, igaz?

Nem. Akkor lehet tárgy valami, ha a témában már elégséges rendszerezett, vagy rendszerezhető tudásanyag gyűlik fel.

Furcsa lett volna mondjuk számítógép architektúrák tárgyat oktatni 1940-ben."

Ezt értettem a bármi alatt. MINDENT (és ez most már tényleg szó szerinti minden) lehet tudományos módszerekkel és tudományos igényességgel vizsgálni. Persze értelme nem feltétlenül lesz, de csinálni lehet.

2018. ápr. 1. 15:52
 20/21 anonim ***** válasza:
56%
#20 Látom hozod a formádat. Én se tudtam mi fán terem az analízis mikor egyetemre mentem, oszt mégsem tört bele a bicskám (Nem BME, ELTE, de matek terén nem hiszem hogy nagyon eltérnének). De persze ítélkezz csak mások felett 0 alappal, abban profi vagy.
2018. ápr. 2. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!