Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudnék képanalizáló...

Hogy tudnék képanalizáló szoftvert készíteni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy mondjuk van egy alap szoftver aminek a forráskódjában látom hogy melyik pixelek milyen szín van stb. és én az alapján csinálok egy programot, ami megmondja hogy ennek a láncolata mit alkot. Hogy tudnék ehhez hozzákezdeni? Nem nagyon találtam hozzá segítséget neten, nem sokan vágnak bele ebbe gondolom, szóval egy kis segítség jól jönne :)

2014. júl. 14. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy külön szakma. Nézz irodalmat képfeldolgozás terén.
2014. júl. 14. 23:30
 2/5 anonim ***** válasza:
2014. júl. 14. 23:32
 3/5 iostream ***** válasza:

A képek betöltése általában egy ilyen objektumot eredményez, aminek hozzáférsz a pixeleihez.

Döntsd el, milyen nyelven szeretnéd (C++ fölé nem mennék a helyedben, ez erőforrásigényes), ott keress egy szimpatikus könyvtárat, ami be tud tölteni egy tetszőleges képet (png-t, jpg-t, bmp-t tudjon, esetleg nem animált gifet), nézd meg, hogy betöltés után miben tárolja, és ott nézd meg, hogy férsz hozzá az egyes pixelek színeihez.

Javaslom a Qt alkalmazását, borzasztóan kényelmes.

2014. júl. 15. 15:26
 4/5 A kérdező kommentje:

C/C++ ban fogom programozni, de még semmit nem tudok az egészről, de találtam tutorialokat kezdőknek a neten, aztán remélem boldogulok vele :D

Köszi a válaszokat, az SZTE-s linkhez sajna már kell az egészről alap tudás, de majd csak csak megtanulom. Meg egy fél éves kurzus ha jól nézem az alapja amit Bsc-n tanítanak.

2014. júl. 15. 18:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Amúgy egy kamera képét szeretném így beprogramozni, amit gondolom képkockánként egyesével kellene csinálni. Szóval úgy akarom csinálni hogy abban az egy másodpercben minimum 24 képkockát tudjon elemezni. Ezt az alap C/C++ ban meg tudom programozni, vagy kell mellé egy segédprogram?
2014. júl. 15. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!