Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nem működik ez a program kód!...

Nem működik ez a program kód! Miért nem? (c#)

Figyelt kérdés

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.ComponentModel;

using System.Data;

using System.Drawing;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApp9

{

public partial class Form1 : Form

{

public Form1()

{

InitializeComponent();

}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

{

Close();

}

private void Form1_MouseEnter(object sender, EventArgs e)

{

Form1.text = 'lajcsika formja';

}

}

}

Ez a kód nem akad lefordúlni.Egy másik válaszban kaptam,de sajnos nem sikerült mégsem a dolog.VAlaki leirná mit rontottam el? köszönöm.

2018. márc. 27. 03:01
1 2 3 4
 31/32 tabaki ***** válasza:

„Nem – Ő egyáltalán nem volt ellenséges az emberekkel szemben; a legkevésbé sem.

...

Csak éppen, uram, Ő – tudásban felülmúlta a Föld hárommiliárdnyi élőlényét, és maga a gondolat, hogy nekünk szolgálhatna, számára ugyanolyan ostobaság volt, mint az embereknek az a javaslat, hogy tudásunkkal, a technika, a civilizáció minden eszközével, eszünkkel, tudományunkkal támogassuk – tegyük fel – az angolnákat.”

(Stanisław Lem: Lymphater utolsó képlete, Mach Edward fordítása)

Kedves Kérdező!

Láthatólag nem érted, miért futsz bele minduntalan olyan házsártos válaszadókba, akik inkább húsz sorban beszólnak neked, mintsem két szóban közölnék a megoldást. Van egy gyakran linkelt oldal, amely ezek szerint valahogy mégsem került a szemed elé, ez sok mindent világosabbá tesz, ha elolvasod:

[link]

Bár a leírás a hackerek lelkivilágáról szól, itt is érvényes. Az ne zavarjon, hogy az itteni válaszolók többsége nem olyasféle „valódi” hacker, aki a számítástechnika vizei fölött lebegve korlátlan hatalommal ártja bele magát a világ folyásába. Sokuk tudása így is sokszorosan haladja meg a tiedét, így érthető, ha bosszantónak találják, amikor más módon könnyen tisztázható, nulla érdekességű kérdésekkel rágod a fülüket. Ezek az emberek általában problémák megoldásával foglalkoznak, és ezen az oldalon is akkor érzik jól magukat, ha azt csinálhatják, amihez értenek. A számodra lehet az hatalmas gond, hogy még nem tanultál meg valamit, de ez másnak semmiféle töprengésre méltó feladatot nem jelent -- nincs mit meghökkenni azon, hogy csak visszahessegetnek a tananyag mellé. A C# nem holmi egyszeri jópofaságnak szánt LOLCODE; a Microsoft hatalmas, bárki számára böngészhető dokumentációt halmozott fel, amelyben minden részletnek utánajárhatsz:

[link]

Ha ez kevésnek, vagy éppenséggel túl tömegesnek bizonyul, biztos lehetsz benne, hogy a hétköznapi kérdésekre tucatnyi helyen találsz választ néhány keresőszó begépelése árán. Légy szíves, fojtsd el magadban a sértődött kérdezők „De hát ez az oldal arra való, hogy kérdezzek, nem?” érvét, mert ez az igazságnak csak az egyik fele. Válaszolásra is való -- és nem csoda, ha a válaszok is a kérdéshez méltók lesznek.

Még valami. Aki jobban ért hozzá, megdolgozott a tudásáért. Ha a tapasztalatai azt mondatják vele, hogy kezdd az alapoktól, ezt a szentenciát bízvást elfogadhatod önértékben. Én nem zárom ki, hogy valaha programozó válik belőled, de valószínűsítem: Ha az leszel, minden percet sajnálni fogsz, amit félig-meddig sejtett marhaságok pitykézésére fordítottál, ahelyett, hogy az egész megértésével foglalkoztál volna. Ehhez kell kurázsi. Szép dolog az eltökéltség, de a többszörösen deklarált elszántságodból eddig arra sem futotta, hogy a Visual Studiót félretéve TÉNYLEG csupaszon megírj és lefordíts egy kódot. Bölcsen belenyugodtál abba, hogy a VS minden igyekezeted ellenére lezárja helyetted a kapcsos zárójelet -- hát ennyi, lőttek a hardcore módszereknek... Ne legyen igazam, de ezt harcias békára emlékeztető büszke kiállást egyre kevésbé fogják komolyan venni, és egyre idegesebb válaszokat kapsz majd.

2018. márc. 29. 10:53
 32/32 A kérdező kommentje:

NEm zárom ki azt,hogy van igazság abban amit mondassz,ha mindennel nem is értek egyet én.De arról tényleg nem tehetek szerintem,hogy az alapoktól kezdve szeretném elsajátítani a dolgokat,és nem tudom.Jünás Katalin könyve meghozza a kedvet,de nem magyarázza a metódusokat,csupán a tulajdonságokról közöl néhány sort.

Reitner istván könyve nagyon bonyolúlt,főleg csak "száraz nyelvtanozással" kívánja megértetni a c# nyelvet,ez már a 3. oldalon megdől.

Saját magam keresem ki netrőla parancsokat,és nagyon sokat tanulok,ha a kérdésemre azt a választ kapom,melyet várok.Igen,megértem,miért van az ott,s később máshová is be tudom majd helyetessíteni.Teljesen egyetértek abban,hogy aki valóban tud programozni,neki rosszúl eshet az,hogy ő minden lépéséért megdolgozott,és most talán azt látja,hogy van aki nem.Pedig ez nem így van,órákig keresem a választ,nem,nem húsz percik,hanem órákig,és a múltkori kérdést két nap kínlódás után tettem fel.

Sajnálom,ha ellenszenvet váltok ki némelyekből,de más MAGYAR segítséget nem találok,a magyar C# könyvek érthetetlenek,nem a kezdők szmára készültek.

Akkor sem adom fel,de lemásolni egy programkódot nem szeretek csak úgy,mindíg az érthetőségét,az értelmét keresem a dolgoknak.

Van egy füzetem is,amelybe már néhány itteni választ le is írtam.Igazán sokat segítettek,és igen,lesznek még bugyuta kérdéseim,de előbb utobb össze fog állni a dolog.

üdv

2018. márc. 29. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!