Nem működik ez a program kód! Miért nem? (c#)
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
namespace WindowsFormsApp9
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Close();
}
private void Form1_MouseEnter(object sender, EventArgs e)
{
Form1.text = 'lajcsika formja';
}
}
}
Ez a kód nem akad lefordúlni.Egy másik válaszban kaptam,de sajnos nem sikerült mégsem a dolog.VAlaki leirná mit rontottam el? köszönöm.
„Nem – Ő egyáltalán nem volt ellenséges az emberekkel szemben; a legkevésbé sem.
...
Csak éppen, uram, Ő – tudásban felülmúlta a Föld hárommiliárdnyi élőlényét, és maga a gondolat, hogy nekünk szolgálhatna, számára ugyanolyan ostobaság volt, mint az embereknek az a javaslat, hogy tudásunkkal, a technika, a civilizáció minden eszközével, eszünkkel, tudományunkkal támogassuk – tegyük fel – az angolnákat.”
(Stanisław Lem: Lymphater utolsó képlete, Mach Edward fordítása)
Kedves Kérdező!
Láthatólag nem érted, miért futsz bele minduntalan olyan házsártos válaszadókba, akik inkább húsz sorban beszólnak neked, mintsem két szóban közölnék a megoldást. Van egy gyakran linkelt oldal, amely ezek szerint valahogy mégsem került a szemed elé, ez sok mindent világosabbá tesz, ha elolvasod:
Bár a leírás a hackerek lelkivilágáról szól, itt is érvényes. Az ne zavarjon, hogy az itteni válaszolók többsége nem olyasféle „valódi” hacker, aki a számítástechnika vizei fölött lebegve korlátlan hatalommal ártja bele magát a világ folyásába. Sokuk tudása így is sokszorosan haladja meg a tiedét, így érthető, ha bosszantónak találják, amikor más módon könnyen tisztázható, nulla érdekességű kérdésekkel rágod a fülüket. Ezek az emberek általában problémák megoldásával foglalkoznak, és ezen az oldalon is akkor érzik jól magukat, ha azt csinálhatják, amihez értenek. A számodra lehet az hatalmas gond, hogy még nem tanultál meg valamit, de ez másnak semmiféle töprengésre méltó feladatot nem jelent -- nincs mit meghökkenni azon, hogy csak visszahessegetnek a tananyag mellé. A C# nem holmi egyszeri jópofaságnak szánt LOLCODE; a Microsoft hatalmas, bárki számára böngészhető dokumentációt halmozott fel, amelyben minden részletnek utánajárhatsz:
Ha ez kevésnek, vagy éppenséggel túl tömegesnek bizonyul, biztos lehetsz benne, hogy a hétköznapi kérdésekre tucatnyi helyen találsz választ néhány keresőszó begépelése árán. Légy szíves, fojtsd el magadban a sértődött kérdezők „De hát ez az oldal arra való, hogy kérdezzek, nem?” érvét, mert ez az igazságnak csak az egyik fele. Válaszolásra is való -- és nem csoda, ha a válaszok is a kérdéshez méltók lesznek.
Még valami. Aki jobban ért hozzá, megdolgozott a tudásáért. Ha a tapasztalatai azt mondatják vele, hogy kezdd az alapoktól, ezt a szentenciát bízvást elfogadhatod önértékben. Én nem zárom ki, hogy valaha programozó válik belőled, de valószínűsítem: Ha az leszel, minden percet sajnálni fogsz, amit félig-meddig sejtett marhaságok pitykézésére fordítottál, ahelyett, hogy az egész megértésével foglalkoztál volna. Ehhez kell kurázsi. Szép dolog az eltökéltség, de a többszörösen deklarált elszántságodból eddig arra sem futotta, hogy a Visual Studiót félretéve TÉNYLEG csupaszon megírj és lefordíts egy kódot. Bölcsen belenyugodtál abba, hogy a VS minden igyekezeted ellenére lezárja helyetted a kapcsos zárójelet -- hát ennyi, lőttek a hardcore módszereknek... Ne legyen igazam, de ezt harcias békára emlékeztető büszke kiállást egyre kevésbé fogják komolyan venni, és egyre idegesebb válaszokat kapsz majd.
NEm zárom ki azt,hogy van igazság abban amit mondassz,ha mindennel nem is értek egyet én.De arról tényleg nem tehetek szerintem,hogy az alapoktól kezdve szeretném elsajátítani a dolgokat,és nem tudom.Jünás Katalin könyve meghozza a kedvet,de nem magyarázza a metódusokat,csupán a tulajdonságokról közöl néhány sort.
Reitner istván könyve nagyon bonyolúlt,főleg csak "száraz nyelvtanozással" kívánja megértetni a c# nyelvet,ez már a 3. oldalon megdől.
Saját magam keresem ki netrőla parancsokat,és nagyon sokat tanulok,ha a kérdésemre azt a választ kapom,melyet várok.Igen,megértem,miért van az ott,s később máshová is be tudom majd helyetessíteni.Teljesen egyetértek abban,hogy aki valóban tud programozni,neki rosszúl eshet az,hogy ő minden lépéséért megdolgozott,és most talán azt látja,hogy van aki nem.Pedig ez nem így van,órákig keresem a választ,nem,nem húsz percik,hanem órákig,és a múltkori kérdést két nap kínlódás után tettem fel.
Sajnálom,ha ellenszenvet váltok ki némelyekből,de más MAGYAR segítséget nem találok,a magyar C# könyvek érthetetlenek,nem a kezdők szmára készültek.
Akkor sem adom fel,de lemásolni egy programkódot nem szeretek csak úgy,mindíg az érthetőségét,az értelmét keresem a dolgoknak.
Van egy füzetem is,amelybe már néhány itteni választ le is írtam.Igazán sokat segítettek,és igen,lesznek még bugyuta kérdéseim,de előbb utobb össze fog állni a dolog.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!