Java programozásnál melyik paranccsal tudom megadni 2 külön érték összeadásának maximumát?
Figyelt kérdés
Eléggé új vagyok benne, a feladat az lenne, hogy egy érmét 100-szor feldobok, random a fej és az írás mennyisége is. A kérdés az hogy hogyan tudom limitálni 100-ra a 2 mennyiség összértékét? (randomba megvan í kiírás 1-100 között csak ez így nem elég ide)2018. márc. 7. 19:44
1/10 anonim válasza:
Mibajod? Semmiféle összeadásról nincs szó a feladatban, csak generálsz 100db 0-át vagy 1-et. Ráadásul még ha össze is adod őket, legrosszabb esetben 100 lesz.
2/10 anonim válasza:
Cikluson belül egy változó értékét növeled minden random generáláskor.
A ciklusban pedig írsz egy IF-et hogy ha az a változó értéke nem egyenlő 100-al akkor generáljon csak randomot.
3/10 anonim válasza:
De amúgy meg igen.. a for ciklusodat 100-ig futtatod
4/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, rosszul írtam le, a lényeg hogy a program lefuttatásánál csak annyit kellene kiírnia 2 db random számként hogy hányszor volt fej és írás. Annyi hogy mivel 100-szor dobom fel az érmét így a 2 összértéke max 100 lehet.
2018. márc. 7. 20:15
5/10 anonim válasza:
Random r = new Random();
int Heads = r.NextInt(101);
int Tails = 100 - Heads;
7/10 anonim válasza:
cikluson belül inkrementálsz egy null inicializált változót akkor, ha a feltétel teljesül (mondjuk dobás = fej).
A végén meg kiíratod a változót, hogy
fej: változó,
írás: 100-változó.
8/10 anonim válasza:
A "r.NextInt(101);"-es válaszolónak üzenném, hogy azért ennek az eloszlásza picit más mint amint a random fej vagy írások száma adna, pl elég valószínűtlen, hogy 0-100 lesz az eredmény, míb nálad 1%:D
9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, sikerült megcsinálni! :)
2018. márc. 8. 09:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!