Elmagyaráznátok részletesen, hogy kell olyan alkalmazást csinálni, ami adatbázist használ? Egyáltalán honnan lesz adatbázisom?
Írsz egy programot, amely azt rögzíti, hogy adott napon mire költöttél és mennyit.
Például:
McDonalds, 1840 Ft
Cigaretta, 1150 Ft
Ebéd, 1500 Ft
Kávé 230 Ft
Virág Etelkának, 2400 Ft
Ezt eltárolod egy szövegfile-ban, és már van is adatbázisod.
Leegyszerűsítve az adatbázis egy rakás adat olyan formában, hogy az hatékonyan, minimális hibával kezelhető legyen (ld.pl. normálformák), és általában egy olyan felület (progi), amin keresztül egységes formában lehet adatokat lekérdezni, felvinni, módosítani (ld. adatbázis szerver).
Egy alkalmazás, amit kérdeztél, ismeri ennek a felületnek a szabályait, szabványát (pl. SQL), kapcsolatot tud létesíteni a szerverrel, és így kommunikálni tud vele.
"Egyáltalán honnan lesz adatbázisom?"
Először legyen egy cél. Ahogy az megvalósítod, az adatbázis is össze fog állni, ami a cél eléréséhez kell.
:)
Ez kb. ilyen volt:
Hogyan kell egy ablakot körbevakolni? Egyáltalán honnan lesz ablakom?
Köszi, azt tudom mi az adatbázis, nem ez volt a kérdés. Most már tudom, szóval megválaszolom magamnak: Úgy, hogy letöltök egy adatbáziskezelőt, ahol létrehozok egy adatbázis szervert, a programkódból pedig csatlakozni tudok rá, pl. ha a saját gépemen van tárolva, akkor localhost megadásával. Lehet, hogy nem teljesen szakszerűen írtam, de azért írtam, hogy így induljon el valaki, akinek hasonló problémája van és esetleg idetéved.
Az ilyen vákaszokat, hogy: „Nem”, különösen köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!