(C#) Elmagyaráznátok nekem ezt úgy, hogy megértsem? (foreach)
using System;
using System.Text;
namespace illés
{
public class adatsor
{
int [] elemek;
public adatsor()
{
elemek=new int[5]{12,44,33,2,50};
}
public vektor GetEnumerator()
{
return new vektor(this);
}
public class vektor
{
int Index;
adatsor a;
public vektor(adatsor ad)
{
a=ad;
Index=-1;
}
public bool MoveNext()
{
Index++;
return(Index<a.elemek.GetLength(0));
}
public int Current
{
get
{
return(a.elemek[Index]);
}
}
}
}
class Program
{
public static void Main(string[] args)
{
adatsor adatok=new adatsor();
Console.WriteLine("Az adatsor elemei:");
foreach(int i in adatok)
{
Console.WriteLine(i);
}
Console.ReadKey();
}
Azok osztályok és metódusok, mi van velük?
Amúgy tényleg nagy katyvasz az egész, ezenkívül magyar neveket használsz benne, ami nálam felér egy könyvégetéssel.
Az C#-nál mondjuk elég kemény.
De mondjuk van egy ötletem...: olvass utána.
Foreach: Adva van valami olyan dolog, ami valamilyen elemek sokaságából áll. Például a szöveg betűkből áll, a hajad hajszálakból, a ghecid spermiumokból, stb. Vagy ha ránézel egy Kamagra lapra, az is Kamagra tablettákból áll. A lényeg az az, hogy van valamid, aminek az elemeit fel tudod sorolni. Szöveg, tömb, lista, stb.
A foreach azt csinálja, hogy neked meg kell adnod egy változót. A foreach ekkor az első elemtől kezdve az utolsóig mindig átmásol egy elemet az általad megadott változóba. Nyilván addig fog menni, amíg az utolsó elem is kiválasztásra nem kerül.
Szintaktikája:
foreach (típus név in forrás) utasítás;
foreach (típus név in forrás) {utasítás;utasítás;...}
foreach (típus név in forrás) if/switch/for/foreach/while/do-while/lock/using/...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!