Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem jelennek meg jól az...

Miért nem jelennek meg jól az ékezetes betűk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy php fájlom, amiből adatokat küldök a myadmin adatbázisba egy űrlap segítségével.

Ha ékezetes betűs szavakat írok, akkor az az adatbázisban rosszul jelenik meg, de ugyanakkor "jól jön vissza", vagyis a localhoston jól jelenik meg.

Ha közvetlenül a myadmin adatbázisba írom az ékezetes betűket, akkor ott jól jelenik meg, de a localhoston rosszul.

Tehát vagy itt rossz, vagy ott.

Egyébként ha ékezetes szavakat echozok ki, akkor az jól jelenik meg a localhoston.

Az adatbázis már a létrehozásától kezdve utf8 kódolású, ugyanúgy, mint a php fájlom.

Vannak ötleteitek mitől van ez?

Használtam metát meg headert is, hátha, de nem. (Bár, mint mondtam, a kiíratással nincs gond.)

2018. márc. 4. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
mysqli_set_charset függvényt próbáltad?
2018. márc. 4. 14:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia, igen, a conn után, de semmi.
2018. márc. 4. 15:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Headert is a php részben, meta charsetet a html részben, de semmmmmmmmmi.
2018. márc. 4. 15:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Közben sikerült, de inkább el sem mondom, hol rontottam el... pironkodok is rendesen.

Köszi a segítséget!

2018. márc. 4. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!