Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Készítettem egy programot,...

Készítettem egy programot, aminek (nyilván) szeretnék nevet adni. Ezt csak ki kell találnom, és beírnom, vagy valahova be is kell jelentenem?

Figyelt kérdés

2018. febr. 20. 22:14
1 2
 11/11 2*Sü ***** válasza:
100%

> Mennyire kell butának lenni ahhoz, hogy egy sor kód átolvasása nélkül leszólj egy szoftvert?

Ha ez nekem szólt, akkor nem szóltam le a szoftvert. De azért jellemzően, az esetek 99,99%-ban az embernek vagy már valamiféle rutinja, tapasztalata arról, hogy hogyan tud publikálni és/vagy értékesíteni egy szoftvert, vagy ha nem, akkor az adott szoftvert még azért nem egy hiánypótló cikk, ami akkora értéket képvisel, akkora kereslet van rá, akkora profitot generál így első publikált szoftverként, hogy a védjegyezés szükséges időt, energiát és költséget megérné beleölni.

Ha megnézed, hogy mondjuk hány magyar szoftver van, ami vagy ingyenesen elérhető, vagy megvásárolható – mondjuk egy jól megírt házipénztár program, vagy számlázó –, és ebből mennyi az, aminél védjegy védi az adott szoftver elnevezését, akkor látható, hogy a szoftverek túlnyomó többségét – még a nagy múltú nagyobb cégek szofverei is – nem szokták védjegyezni.

Lehetnek kivételek, de igen jó eséllyel a kérdező szoftvere nem tartozik ezek közé.

2018. febr. 22. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!