Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok egy társított...

Hogyan tudok egy társított fájlt megnyitni a programommal? (VB)

Figyelt kérdés

Lenne egy ilyen kérdésem. Szövegszerkesztő szerűségről lenne sző. Visual Basic-ben van írva. A telepítő a .rtf fájlokat társítja a programmal viszont ha egy .rtf fájlt meg akarok nyitni akkor a program csak betölt és a fájlt nem nyitja meg. (Az rtf fájlokhoz RichTextBox-ot használok!!!!)

Ezt hogyan tudom megoldani, hogy ha megnyitom a fájlt akkor ne csak betöltse a programot, hanem nyissa is meg.

2018. febr. 18. 13:35
1 2
 11/14 SimkoL ***** válasza:
A GetCommandLineArgs() függvény egy (string)tömböt ad vissza, melynek nulladik eleme maga a program neve amit indítottál. A többi értelemszerűen következik. Ha a paraméterek szóközöket is tartalmaznak akkor idézőjelbe kell őket rakni, de ezt mindenki tudja - vagy nem -. Tehát neked a visszakapott tömb 1-es sorszámú eleme kell, már ha van.
2018. febr. 19. 20:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy most én leszek a nagyon hülye, de ezt próbáltam meg:

Dim tarsit As String() = Environment.GetCommandLineArgs()

RichTextBox1.LoadFile("GetCommandLineArgs: {0}", String.Join(", ", tarsit))

Így se akar menni. Amúgy: #10 nem videóból van az egész kód. Nem rég kezdtem ezért kérek most segítséget és azért látszok még ilyen analfa-bétának. De azt nagyon megköszönném, ha le tudnád nekem írni, hogy mi lenne a helyes, amivel menne.

2018. febr. 19. 20:20
 13/14 SimkoL ***** válasza:
[link] Remélem ebből már kitalálod.
2018. febr. 19. 20:40
 14/14 anonim ***** válasza:
49%

Ez nem kezdőség, ez taknyolás.

Másolgatod a kódot véletlenszerű helyekre, aztán várod a csodát.

2018. febr. 19. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!