Hogyan tudok egy társított fájlt megnyitni a programommal? (VB)
Lenne egy ilyen kérdésem. Szövegszerkesztő szerűségről lenne sző. Visual Basic-ben van írva. A telepítő a .rtf fájlokat társítja a programmal viszont ha egy .rtf fájlt meg akarok nyitni akkor a program csak betölt és a fájlt nem nyitja meg. (Az rtf fájlokhoz RichTextBox-ot használok!!!!)
Ezt hogyan tudom megoldani, hogy ha megnyitom a fájlt akkor ne csak betöltse a programot, hanem nyissa is meg.
Telepítő link ha segít: [link]
Itt a SpeedEULA 5.2-es gombra kell kattintani majd mediafire-ről letölteni. (csak mediafire-ös linket nem enged belerakni)
Lehet, hogy én rontottam el, de ez nem megy. A Form1 load részéhez illesztettem be. Itt egy kis részlet belőle:
Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
Form2.ToolStrip1.BackColor = Color.White
Form2.MenuStrip1.BackColor = Color.White
Form2.BackColor = Color.White
Environment.GetCommandLineArgs()
VilágosToolStripMenuItem.PerformClick()
KihúzásSzíneToolStripMenuItem.Visible = True
Sok lenne ezért csak ilyen kicsit rakok be. Mit hibáztam el? Vagy hova kéne beillesztenem? Ha kell akkor mellékelem az egész kódot, de az rohadt hosszú.
Próbáltam így is, de semmi:
Dim tarsit As String() = Environment.GetCommandLineArgs()
Try
RichTextBox1.LoadFile(tarsit.ToString)
Catch ex As Exception
End Try
Engedd el a dolgot öcsisajt.
Az nem programozás, hogy egy youtube videóból kimásolod a kódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!