Hogyan kell SQL szerverhez csatlakozni?
Létrehoztam egy teszt adatbázist a db4free.net weboldalon, ehhez akarok egy kliens pc-ről csatlakozni.
Szépen beállítom a Windows Data Link Properties ablakban az összes szükséges infot, aztán a Test Connection gombbal próbálok csatlakozni, de állandóan "connection failed" lesz.. a részletes hibaüzenetben PreLoginHandshake() General Network Error üzenet jön.
Miért nem tud csatlakozni?
Attól tartok a probléma ennél valamivel szofisztikáltabb..
Jelenleg az alábbiak vannak a ConnectionString-ben:
Provider=SQLOLEDB.1
Integrated Security=SSPI
Password=AZH2FCJ36A
Persist Security Info=False
User ID=sql36458632
Initial Catalog=sql36458632
Data Source=tcp:35.157.16.43,3306[oledb]
(Fentebbi beállítással a freesqldatabase.com-on létrehozott adatbázisomhoz próbáltam kapcsolódni. A jelszót, user id-t kicsit megváltoztattam, de a szintaxis ez.)
Szia.
Nem tudom, hogy ez-e hiba, de
Ha megpingelem az általad használt IP-t ( 35.157.16.43 ), akkor azt irja a kérésre nem érkezett válasz, ha viszont a db4feree.net cimet pingelem meg, akkor elérhető a távoli számitógép, de a 85.10.205.173 -as ip cimen, próbáld azzal, hátha azzal összejön.
Sok sikert.
üdv.
Szia cooper,
a fentebbi IP a freesqldatabase.com címe, mert ott is létrehoztam egy teszt adatbázist. Nem tudom miért, de sem a freesqldatabase.com sem a db4free.net-es adatbázisomhoz nem tudok ilyetén módon kapcsolódni. phpMyAdmin-nal böngészőn keresztül mindegyikbe simán be tudok lépni, de akárhogy reszelgetem ezt a ConnectionString-et, csak nem akarja az igazságot.
Már széttúrtam a netet (experts-exchange és társai), de sehol nem találtam magyarázatot..
Első látásra úgy tűnik, mintha egy MySQL adatbázishoz szeretnél csatlakozni egy MS-SQL property-vel.
Ezt nézted már?
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server.. ez MySQL szerverhez nem tud kapcsolódni?
Közben viszont felraktam a dev.mysql oldalról letöltött MySQL Connector drivert, de a windowsos Data Link Properties Provider fül alatti listában továbbra sincs MySQL provider.. :/
Lassan kezdek őszülni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!