Melyik jobb képzés programozó számára? Óbudai Egyetem vagy ELTE?
Óbudai Egyetem mérnökinf. szak szoftfejlesztői szakirány vagy ELTE proginfó?
Melyiket értékelik jobban a munkaadók vagy melyik jobb képzés?
Olyan válasz hogy a BME jobb stb nem érdekel, most ez a kettő van képben és lehetőleg kompetens személy válaszát várom :)
Szerintem döntő érv lehet egyik, vagy másik mellett, illetve ellen, hogy helyileg hol található az intézmény.
Az Elte Budán, a Kandó Fehérváron.
az Óbudai Egyetem is Budán van :D
lehet félreéthető voltam én a Neumann karra gondltam... az Obudai E Neumann karára
Óbudai. Az ELTE az elmúlt egy-másfél évben olyan változásokon ment keresztül, hogy ma már senkinek nem ajánlanám. Addig is voltak gondok, de mostmár röhej ami ott zajlik. Arra készülj fel, hogy az ELTE-n a nappalis hallgató főállásban egyetemista (hogy a dékán szavait idézzem), magyarán az egyetem nem támogatja, sőt kifejezetten keresztbetesz azoknak, akik az egyetemi tanulmányaik alatt már elkezdenének dolgozni. Azt mondják azoknak ott van az esti képzés. Ez még tovább komolyodott azóta, hogy bevezették a kötelező katalógust minden előadáson (nem tudok még egy egyetemről Magyarországon, ahol kötelező az előadáslátogatás), így még anynira sem lesz időd dolgozni, de legalább kötelező jelleggel bejárhatsz minden előadásra, amiknek a túlnyomó része kevesebbet ér, mintha te otthon magadnak tanulnál a jegyzetekből. A kötelező katalógus mellé ráadásul csináltattak (na ez szintén mókás sztori) egy online katalógus rendszert, ami még azt is ellenőrzi, hogy konkrétan abban a teremben vagy-e, ahol az előadást tartják - már ha épp nem hal le az alkalmazás, ami miatt nem tudsz bejelentkezni. A legtöbb előadáson van papíros katalógus azoknak, akiknek a digitális nem ment, de velem speciel volt már, hogy egy olyan tárgyon döglött be nekem a katalógus szoftver, ahol az oktató telibasz*rta a papíros katát (alsóhangon jegyzem meg, hogy ő az, aki magát a katalógus szoftvert összehányta), és ha eléálltam azzal, hogy hát bedöglött az e-katalógus nem tudtam bejelentkezni, a válasza annyi, hogy "Hát, lehet háromszor hiányozni, akkor ez most egy".
Abba nem megyek bele, hogy maga az anyag milyen az egyetemen, sokan vitatják, jó-e ez a rettenetesen száraz, matekos felfogás, amit szinte szóról-szóra kérdeznek vissza. Én úgy vallom, hogy már a körülmények amik uralkodnak a karon bőven elegek ahhoz, hogy senkinek ne ajánljam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!