Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » JavaScript-ben hogy tudok...

JavaScript-ben hogy tudok egyszerre /és/ és /vagy/ operátorokat EGYSZERRE használni?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kis programot készíteni, amihez elengedhetetlen az ÉS és VAGY operátorok egyidejű használata.

Amikor csak egy operátort használok, akkor működik a dolog:

if (a2 == a || b2 == b || c2 == c || d2 == d || e2 == e)

De amikor már próbálnám összekombinálni a kettőt, akkor sajnos már nem.

Így próbálkoztam:

((a2 == a || a2 == b || a2 == c || a2 == d || a2 == e) && (a2 == a || b2 == b || ab == c || b2 == d || b2 == e) && (b2 == a || a2 == b || a2 == c || a2 == d || a2 == e) && (a2 == a || a2 == b || a2 == c || a2 == d || a2 == e) && (a2 == a || a2 == b || a2 == c || a2 == d || a2 == e))

, de sajnos sikertelenül.

Ne nevessetek ki, még csak nemrég kezdtem el ismerkedni a JavaScripttel.

Nem azt kérem, hogy ezt oldjátok meg helyettem. Csak egy egyszerű példát kérnék tőletek, az alapján már megoldom.

Köszönöm szépen a segítséget!

2018. jan. 28. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Tippre ez lesz a gond: ab == c

Eléggé kilóg a sorból, van egyáltalán ilyen változód?

A példád másik fele meg tök egyforma.

Talán egyszerűbb lenne, ha bemásolnád a kódot, illetve hogy mit akarsz csinálni, milyen eredményt vársz és ehelyett mi történik, mert ennek így se füle, se farka.

2018. jan. 28. 17:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Jaj, bocsánat. Egy a rossz verziót másoltam be, az ab == c már ki van javítva.

Egyébként az lett volna az eredeti ötlet, hogy van 5 input mező, ahova a felhasználó beírhat 1-1 számot, és véletlenszerűen generáltatok a programmal 5 számot külön külön bekezdésekbe.

Annyit lett volna, hogy az 5-ből egy számot eltalál, akkor kiírja, hogy "Egy találat", ha az 5-ből 2 számot talál el, akkor "Két találat", stb stb...

De rájöttem, hogy ezzel a módszerrel éjfélre sem végeznék, mire az összes variációt beírnám, ezért átvariáltam arra, hogy csak akkor van találat, ha az első input értéke megegyezik az első bekezdés értékével, a második a másodikkal, és így tovább. Tehát, ha beírnék mondjuk az első input-ba egy 1-est, de az elsőben mondjuk 2-es van, viszont a többiben 1-es, akkor az ne számítson találatnak.

Lényegében egy ötöslottó rendszert próbáltam megírni.

2018. jan. 28. 18:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Milyen egyszerű kis elágazás.
2018. jan. 28. 18:10
 4/7 anonim válasza:

Tudom, hogy nem azt kérted, hogy oljduk meg, de inkább, mert rossz szokásokat veszel fel.

Ha jól látom ez egy lotto program, szóval:

[link]

#1 Legyártasz egy N elemű tömböt, benne a random az N db random számoddal. (randomNumbers)

#2 Kinyered egy második tömbbe az összes inputot. (userInput)

#3 végig iterálsz a "userInput" tömbbön és minden elemére meghívod, hogy " if (randomNumbers.includes(iterációsváltozó))"

#4 Ha ez true, akkor valami összegszőt / számlálót inkrementálsz. (hitCount pl.)

#5 kiírod a a hitCountot, formázását már rád bízom.

2018. jan. 28. 19:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem gondold át mégegyszer, magadnak teszel jót vele, ha mondjuk egy fél év múlva ismét ránézel a kódra.

Használj mondjuk switcheket, ahol pl az a2 értéke alapján osztod tovább

2018. jan. 28. 19:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Húha :D Amikor elkezdtem, nem gondoltam, hogy ilyen nagy fába vágom a fejszém. :D Köszi szépen a válaszokat!
2018. jan. 28. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez nem nagy fa. Egy lottóprogram mondjuk az 200. Leckéből a 10., te meg még a 3.-nál tartasz. :)
2018. jan. 28. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!