Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ajaxal nem tudok törölni az...

Ajaxal nem tudok törölni az adatbázisból? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Számtalan tutorialt néztem meg, létrehoztam mindent, és az ajax kód le is fut. a 'success' rész után egy alertet írtam be, ami működik - gondolom ez azt jelöli, hogy sikeres volt a művelet. a php fájlnál is minden oké, de mégsem törlődik semmi. Látszólag az ajaxig jó, a php jól van megírva valami mégsem oké, mert nem töröl semmit az adatbázisból. Mit rontottam el?

2018. jan. 23. 23:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
A kérdést. Ez kb. olyan, mint a "mitől fáj a fejem?" kérdések. Ezt is nézd meg még: [link]
2018. jan. 24. 06:51
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha a js is jó, meg a php is jó, akkor csakis az internetkapcsolattal lehet a probléma.
2018. jan. 24. 07:54
 3/12 anonim ***** válasza:
8%

Az lehet a baj, hogy alapvetően nincs programozói szemléletmódod és hozzáállásod, csak taknyolsz valami youtube videóból.

Ahelyett, hogy megpróbálnád megérteni a dolgot, részleteire bontani, egyesével izárni a hibalehetőségeket (, azt már nem is mondom, hogy unit tesztelni, mielőtt sit tesztelésbe kezdesz...), kiírsz ide egy ostoba, semmitmondó kérdést, amiből a problémáról semmi nem derül ki, aztán tátod a szád, hogy "dehát én begépeltem mindent aztán mégse, míért?"...

Tesztelted külön a PHP scriptet?

Tettél bele hibakezelést, logolást?

Debuggoltad sorról sorra, hogy ajax kérés esetén hogyan fut le, milyen paramétereket kap?

Biztos, hogy akarsz Te ezzel foglalkozni?

2018. jan. 24. 08:09
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves válaszokat, ma is megérte felkelni. természetesen minden eshetőséget kipróbáltam ,értettem, hogy mit írok le és bocsi, hogy nem másolgattam be fél oldalas kódokat, mert reméltem, hogy olyan(ok) fognak hozzászólást írni ,akik életükben legalább egyszer csináltak ilyet, és sejthetik ,hogy mire nem figyeltem. Itt jelezném azt is, hogy nem Youtube tutorialokból tanultam/tanulok programozni, hanem meg is nézem ,hogy mit írok le, és nem taknyolok.
2018. jan. 24. 08:26
 5/12 anonim ***** válasza:
60%

Na ez a másik. Nem kell féloldalas kódokat bemásolni, erre vannak a kódfeltöltők.

Kicsit eltévesztetted az ajtót. Rajtad kívül az itt hozzászólók mindegyike meg tudja oldani ezt a problémát... Pedig nekünk sem biztos hogy sikerült elsőre, sőt. Ez egy tanulási folyamat. Először tanulj meg kérdezni, és lehetőleg ne fikázd azt, akitől a választ várod! ;)

2018. jan. 24. 08:30
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
#1 Zseniális ez az írás! :D
2018. jan. 24. 08:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez egy típus itt, aki először nem tesz fel érthető és pontos kérdést, de elvárja a megoldást, aztán beszólogat a válaszolóknak. Talán nem a mi dolgunk beletenni a munkát helyetted. További jó szórakozást, én foglalkozom inkább azokkal, akik értelmesen kérdeznek, és tisztelik mások tudását és idejét.
2018. jan. 24. 09:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Ajaxos törlés:

1: javascript meghiv egy oldalt

2: ez a php oldal megkapja a javascript parametereket, osszeallit egy sql kerest

3: lefuttatja az sql kerest

Innentol mar biztos nem jo a kodod, ha sikert kapsz, de nem torol

4: sql valasz alapjan kiir egy html/json valaszt

5: javascript visszakapja a valaszt, ez alapjan jelzi, hogy sikeres/sikertelen

Ezeket nezd vegig

2018. jan. 24. 14:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Utso vagyok.

Debug menete: f12 es network ablakon nezd hogy jo helyre megy-e a keres, megfelelo parameterekkel. Irasd ki az sql kerest, es futtasd manualisan, hatha hibas.

2018. jan. 24. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Hihetetlen mit össze taknyolnak ezen az oldalon.
2018. ápr. 8. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!