Rossz ha csak 1 nyelven tudok programozni?
Figyelt kérdés
Mindenki akit ismerek legalább 2 nyelven jó és van egy 3. amivel valaha tudtak valamit csinálni, de már nagyon nem.
Én elsőre rá találtam a Javára és azóta csak azt használom. Persze azon belül próbálkoztam különféle dolgokkal android, spring, java EE, de más nyelvet nem tanultam.
(Most Junior szinten vagyok)
2018. jan. 20. 15:02
1/8 anonim válasza:
Minél többet tudsz, annál könnyebben találsz jól fizető melót. De Javával is elég jól lehet boldogulni.
2/8 anonim válasza:
Miért lenne rossz? Majd ha kell tanulsz hozzá még egyet vagy többet. Ha az első megvan, utána a többi már könnyebben tanulható lesz, mert mindnek ugyan az az alapja, a logika.
4/8 anonim válasza:
Annyiból gond, hogy így nem általában tanulod a programozást, hanem tipikusan egy nyelvet tanulsz meg programozás helyett. Könnyű keverni a két dolgot, sajnos sokan keverik is.
Kezdj el foglalkozni egy másik nyelvvel is, legalább azért, hogy értsd, mik az általános programozási ismeretek és mik a nyelvspecifikus dolgok.
5/8 anonim válasza:
Java mellé érdemes lenne egy kevésbé objektumorientált nyelvet is megtanulni, pl. C-t.
6/8 A kérdező kommentje:
Álláskeresés lehet hátrány? Tegyük fel, hogy képes vagyok a feladatokat ellátni, de megijeszti a HRest, hogy még "szórakoztam" elég technológiával és nyelvekkel és emiatt be sem hívnak, hogy bebízonyítsam, hogy tényleg jó vagyok az adott állásra?
2018. jan. 21. 14:11
7/8 anonim válasza:
Állásinterjúnál általában algoritmusokat szoktak kérni, hogy mennyire ismered őket, le tudod-e őket programozni. Nem véletlenül írtam, hogy jó lenne egy nem objektumorientált nyelvet is ismerni, mert a java programozás az abból áll, hogy mennyire ismered a java függvénykönyvtárát. Ne érts félre, az tök jó, hogy mindenre van már egy kész függvény és neked csak használnod kell, de ez csak kényelmi dolog, az igazi tudást az adja, ha te magad is meg tudod írni bármelyik algoritmust és pl. egy C nyelv tanulása ehhez sokban hozzásegít.
8/8 A kérdező kommentje:
Az hogy javázok nem jelenti azt hogy nem tudok egy linked listet implementálni vagy egy rekurzív binary searchot írni :) Inkább attól félek hogy emiatt be sem hívnak az inteviewkra nem amiatt hogy nem teljesítenék jól.
2018. jan. 22. 01:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!