Miért nem lehet ip címen keresztül kapcsolódni mysqlhez?
Csináltam egy androidos programot unityvel c#ban külső eszközön még nem próbáltam meg futtatni a programot csak az editorban.
Beírtam servernek a kódba hogy localhost és működött kapcsolódott az adatbázishoz.
beírtam az ip címemet ami: "79.***.**.**" de ezzel már nem működött! Mit tegyek?
(a csillagok helyére a c# kódban számokat írtam csak itt cenzúráztam ki! A routeremen már megnyitottam neki a 3306-os portot!)
ha átírom a bind adress-t az se segít!
Be kell állítani (bind_address konfigurációs változó) a szerver konfigurációs állományában (általában my.cnf névre hallgat), hogy ne csak a 127.0.0.1-es IP-címen lehessen elérni (0.0.0.0-ás IP-cím); átengedni a tázfalon és a routeren a 3306-os portot; és az adott adatbázis jogosultságainál megadni, hogy ne csak a lokális gépről lehessen elérni.
Bár én ezt nem javaslom, mert kissé nem biztonságos.
Elfogtam két, nem privát tartalmú privát üzenetet:
"Az üzenet témája: és az adott adatbázis jogosultságainál
Az üzenet szövege: és azt hogy kell?és nekem csak my.ini van!"
Akkor a my.cnf (a Linuxos szervereken alapértelmezetten ez szokott lenni) helyett a my.ini-ben állítsd át a bind_address beállítását.
"Az üzenet témája: és ezt hogyan kell megoldani?
Az üzenet szövege: "és az adott adatbázis jogosultságainál megadni, hogy ne csak a lokális gépről lehessen elérni"
ja és nekem csak my.ini van."
Azt meg az adott adatbázis jogosultságainál kell megadni - Azt SQL parancsokkal (lásd: GRANT: [link] illetve [link] ) vagy PHPMyAdmin-ból/MySQL Workbenchből (ha van olyan) kell végrehajtani.
Alkalmazásból közvetlenül elérést biztosítani egy távoli adatbázishoz nem biztonságos. Írj egy web API-t hozzá, ami csak a szükséges adatokhoz ad hozzáférést.
Ezzel együtt a problémád is megoldódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!