Hogyan csináljam meg ezt javában?
Itt a pastbinben megtaláljátok a kódomot. A tanár azt mondta, hogy nagyon jó, de elvileg a szavak megszámolását másképpen is meglehet csinálni.
Elvileg a hasNextLine helyett hasNext-et használva egyszerűbben meglehet oldani.... Viszont ötletem sincs, hogy hogyan.
Aki tudja letudná írni?
public void printFileData(String fileName) throws FileNotFoundException{
Scanner sc = new Scanner(new File(fileName));
int numberOfLines = 0;
int numberOfChars = 0;
int numberOfWords = 0;
while (sc.hasNextLine()){
String line = sc.nextLine();
numberOfLines++;
numberOfChars += line.length();
String[] words = line.split(" ");
numberOfWords += words.length;
}
System.out.println("Number of Lines: " + numberOfLines);
System.out.println("Number of Characters: " + numberOfChars);
System.out.println("Number of Words: " + numberOfWords);
}
Bocs, hogy itt küldöm a kódot. Valamiért a gyakori nem engedi a pastbin megosztását. Ezt a hibaüzenetet kaptam:
Sajnálom, de kérdésedben nem használhatsz linkrövidítőket, mint amilyen a pastebin.com linked!
Kérlek az eredeti linket másold a rövid változat helyére!
Nekem ez teljesen jó megoldásnak tűnik. Java-ban nem vagyok otthon, de s szerintem arra gondolhatott, hogy nem kell a sorokkal törődnöd, beolvashatod karakterenként is, és aztán egy változóval figyeled, hogy épp szó belsejében vagy-e.
Jön az új karakter. Ha ez betű vagy szám, akkor megjegyzed, hogy szó közben vagy. Ha nem, és eddig szóban voltál, akkor +1 szó, ezen felül megjegyzed, hogy már nem vagy szó belsejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!