Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » MySQL alapú id-s profil?

MySQL alapú id-s profil?

Figyelt kérdés

Nos a problémám az lenne hogy nemtudom megcsinálni hogy mindenkinek külön id-je legyen és pl úgy azonosítsa a profilban. Itt a register.php-m:

<?php

include "config.php";

include "reg_check.php";

mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);

mysql_select_db($dbname);

if (isset($_POST['regisztracio']))

{

if (reg_check($_POST) == rendben)

{

$sql = "INSERT INTO users (id,nick,jelszo,email) ";

$sql.= "VALUES('','".$_POST['nick']."','";

$sql.= md5($_POST['pass1'])."','".$_POST['email']."')";

$query = mysql_query($sql) or die ("Valami baj van az adatbázissal.");

print "<font color=#FF0000><center>Sikeres regisztráció!</font";

print "<a href="login.php"><br><font color=#FF0000>Tovább a belépéshez</a>";

print "<a href="index.php"><br>Inkább a főoldalra navigálok</a>";

}

else

{

print reg_check($_POST);

}

}

?>

Itt a profil.php-m

<?php

if ( isset( $_POST["nev"] ))

{

echo "<h3><font color=#FF0000> Gratulálok! Sikeresen mentésre került a profilod az adatbázisban!<br>

<a href="index2.php"><center><font color=#FFFFFF>Tovább a főoldalra</font> </h3>";

}

else

{

echo "<form><font color=#FF0000><center> Profil kitöltése</center></font></form>";

}

$nev = $_POST['nev'];

$email = $_POST['email'];

$varos = $_POST['varos'];

$teljesnev = $_POST['teljesnev'];

$msn = $_POST['msn'];

$szabadido = $_POST['szabadido'];

$dbhost = "sql5.ultraweb.hu";

$felhasznalo = "szabdmeg";

$jelszo = "50cent";

$adatbazis = "szabdmeg";

$kapcsolat = mysql_connect ($dbhost,$felhasznalo,$jelszo );

if ( ! $kapcsolat )

die ( "Nem lehet kapcsolódni a kiszolgálóhoz!" );

mysql_select_db ( $adatbazis, $kapcsolat )

or die ( "Nem lehet megnyitni a $adatbazist: ".mysql_error () );

$parancs = "INSERT INTO profil ( nev,email,varos,teljesnev,msn,szabadido )

VALUES ( '$nev','$email','$varos','$teljesnev','$msn','$szabadido' )";

mysql_query ( $parancs, $kapcsolat )

or die ( "<h3><font color=#FF0000>Nem lehet adatot hozzáadni a tablahoz:" .mysql_error () );

mysql_close ($kapcsolat);

?>

SQL-ben létrehozva a táblák és az elején az id be is regisztrálja de semmit sem csinál, nem azonosít id-ről és annyira kifogott rajtam hogy fogalmam sincs mit kéne a kódokon módosítani.

2010. jún. 3. 18:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát eleve úgy kell meg csinálni a mysql táblát hogy van egy user_id mező ami eleve AI (automatikus számolásra) van állítva és nem mellesleg ez a kulcs is egyben.

Az esetek 99%-ban ennek alapnak kellene lenni, mert máskép a táblád egy rakás szemét.

Regisztrációnál nem is kell külön foglalkozni ezzel az insertnél, mert automán hozzáadja majd, csak a loginál kell a select-el vissza olvasni (amit most ide be se copyztál, de nem is kell persze) és egy session-ban rakni.

Nem akarok kedély romboló lenni, de amúgy a php+mysql az olyan hogy hiába töltesz le egy kész scriptet, a hajadra kenheted ha nincs egy alap tudásod.

2010. jún. 3. 23:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Vágom én csak az a helyzet hogy nem leszedtem egy scriptet és nemtudtam továbblépni hanem én csináltam csak fogalmam sincs hogy lehetne ezt megoldani. Reggeléskor is létre van hozva neki az id (auto_increment)-el megáldva és a prfil táblában is ugyan ez a helyzet. Bekerülni bekerülknek a sorok a táblába csak nemtom kiiratni úgy ahogy kéne. De am kszi a segítséget és a kritikát is de azzal kicsit mellélőttél:)
2010. jún. 4. 08:23
 3/4 anonim ***** válasza:

ha az 'id' mező auto increment, akkor a regisztrálásnál abba nem szabad neked adatot írni!! mert úgy nem az automatikusan generált egyedi szám kerül bele, hanem amit beleraksz, és ezzel el is veszted az AI lényegét.

Szal azt hagyd ki az INSERT-nél az 'id' a mező és az érték felsorolásnál is. Így mindenkinek lesz egyedi azonosító száma.

Listázásnál meg simán ki tudod íratni. Neked sztem azért nem jó mert feltöltöd adattal és azt írja ki.

2010. jún. 4. 10:07
 4/4 A kérdező kommentje:
igazad lehet barátom, ki is próbálom
2010. jún. 4. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!