Programozás feladathogy, kéne folytatni? (C#)
Sziasztok! Kéne egy kis segítség,kaptam egy házit,amivel nem igazán tudok megbírkózni.
Adott fájlban egy 20x20-as,-10 és 10közötti egész számokat tartalmazó négyzetes mátrix(tömb).Olvasd be a fájlból az adatokat és tárold el azokat egy megfelelő adatszerkezetbe! Ird ki a kimenet.txt nevezetű fájlba a mátrix soraiba található elemek összegét(minden sorát külön-külön).
2. Igaz-e,hogy a mátrixnak van olyan sora,ahol az elem monoton növekvő sorrendben követi egymást?A végeredményt(igaz vagy hamis) ird ki a képernyőre.
A tárolásig eljutottam,de a külön sor összeg már nem megy,úgy ahogy a második feladat sem.
Valakinek valami ötlet?
Bolcs hülye vagyok.. Nézd el nekem.
Ugye végig kellene menned minden soron és összeadni a számokat majd az összeget kiírni.
A növekvő sorrend megállapításához meg mondjuk elég egy flag (boolean változó).
A flag-et beállítod igaz értékre. Amikor mész végig a soron, megnézed, hogy a jelenlegi szám nagyobb e mint az előző ha nem akkor a flag-et hamisra billented. Ha végig értél a soron és a flag igaz értéket mutat akkor az azt jelenti, hogy a számok növekvő sorrendben vannak.
Miért ne tudnád kiírni az összegeit?
Az megvan, hogy hogyan lehet bejárni egy 2D tömböt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!