A programom hibátlanul lefut Windowson (CodeBlocks), de Linuxon szegmentálási hibát ad (GNU GCC) - Mi lehet a baj?
Általános hibákra gondolnék, mert a programom eléggé bonyolult és hosszú ahhoz, hogy az egészet leírjam.
Röviden: megnyitok egy txt fájlt, megnézem a méretét (a szöveg garantáltan négyzetes benne), memóriát foglalok egy NxM-es char tömbnek és a tömbbel végzek műveleteket, majd felszabadítom a lefoglalt memóriát és return 0;
3 warningot kapok fordításkor, mindhárom "control reaches end-of non-void function", de a függvények, amikre ezeket adja mind biztosan visszatérnek valamilyen értékkel.
Kérdésem lényege: Miben térhet el a Linuxos GCC a Windowsos CodeBlockstól?
Előre is köszi a válaszokat!
Szerintem a pointerekkel lehetnek gondok, ezért bemásolom a memóriafoglalást és egy függvényhívást:
char **maze=(char**)(malloc(sorszam*sizeof(char**)));
for (i=0; i<sorszam; i++){
maze[i]=(char*)(malloc(oszlopszam*sizeof(char)));
}
kimenet(&maze, oszlopszam, sorszam);
for (i=0; i<sorszam; i++){
free(maze[i]);
}
" Miben térhet el a Linuxos GCC a Windowsos CodeBlockstól?"
Lehet, hogy nem túl sokban, de abban bizonyosan, hogy a linux gcc egy fordítócsomag, a code blocks meg egy IDE.
Akkor átfogalmazom:
Miben tér el a Codeblocks C fordítója a linuxos GCC-től?
Amúgy nem hiszem el, hogy ezt nem lehetett megérteni, de tudja a fene...
A codeblock-nak NINCS fordítója.
Nem tudom, hogy nem lehet ezt megérteni?
Már megoldottam.
nem érzem okosabbnak magam a fordítónál, csak követem a feladatot ;)
"3 warningot kapok fordításkor, mindhárom "control reaches end-of non-void function", de a függvények, amikre ezeket adja mind biztosan visszatérnek valamilyen értékkel. "
Láttatlanban azt mondom, hogy nincs igazad, ott tutira van valami gixer. De nem biztos, hogy ez okozza-e a hibát.
Ha megoldottad, írd ki ide, hátha idetéved valaki később, és szeretné tudni. (Én is kíváncsi vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!