Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell adatbzist beszúrni...

Hogyan kell adatbzist beszúrni egy javascript kódba?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon egyszerű kódom, melynek egy részlete valahogy így néz ki:

var xy = [{A1,A2,A3},{B1,B2,B3},...{n1,n2,n3}];

Hogyan adhatom meg az A1, A2, A3... n1, n2, n3 értékeket egy külső adatbázisból úgy, hogy az utólag is bűvíthető legyen? (Ezt próbáltam n-nel jelezni.)

Sosem készítettem még ilyen adatbázist, ez excellel működik? Nagyon basic megoldást keresek, ami akár több ezer elemmel is használható. Konkrét példát tudtok írni erre? Köszönöm.

2017. dec. 5. 23:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt nézted már?

[link]

Az IndexedDB is jó megoldás lehet.

[link]

Mindkettő a helyi gépen tárolja az adatokat, ezért nem megoldható, hogy minden felhasználó ugyanazt az adatbázis lássa. Ha ilyet akarsz, akkor nem tudod megúszni, hogy egy távoli adatbázishoz írj API-t és ezen keresztül kérd le az adatokat.

2017. dec. 6. 06:50
 2/6 Drone007 ***** válasza:
100%

Először is nagyon fontos tisztázni valamit: bármilyen szerveren vagy felhőben tárolt adatforráshoz - legyen az file-ban (txt/csv/xml/xls/doc/...) vagy adatbázisban (mysql/mssql/mariadb/mongodb/...) - csak egy szerveroldalon futó program vagy script fog tudni hozzáférni. A javascriptet a kliens böngészője futtatja, az nem fér hozzá a szerveren tárolt adatokhoz, ezért szükség van valami olyan technológiára, ami áthidalja ezt a problémát.

Általában erre ajax-ot használunk, aminek segítségével a javascript egy szerveren futó scriptet utasít az adatok kinyerésére, majd azokat visszakapva végezhet velük műveleteket.

Ez viszont nem egy olyan dolog, amit itt csak úgy meg tudsz tanulni. Nem létezik konyhakész megoldás ilyesmire, viszont a neten sok releváns információt találhatsz a témában.

Az egyszerű és hatékony megoldás céladatbázis használata, persze ha nem értesz hozzá nyilván bármi bonyolultnak tűnik. Ezért szoktam azt írni, hogy a webfejlesztés nem véletlenül egy külön szakma, ezt is meg kell tanulni, és érteni hozzá.

A megoldáshoz vagy bele kell mélyedj a szerveroldali programozás és adatbáziskezelés csodás világába, vagy keress valakit, aki ért hozzá, és hajlandó neked segíteni.

Sok sikert!

2017. dec. 6. 06:55
 3/6 anonim ***** válasza:

#1, Az a gyanúm, hogy ezeket a megoldásokat a browser támogatja, hasonlóan a sütikhez. (Tudom, nem az, csak hasonló.) Ha tévedek, kérlek javítsatok.

#2, Egy megoldás van, de én is csak hobbi célra javaslom. Windows-on még elvileg van Internet Explorer, ami utolsó mohikánként támogatja az ActiveX objektumokat, azon belül az ADO-t. Azzal elvileg lehet mdb, xls, és még pár féle fájlt kezelni, lekérdezni (SQL), módosítani.

Gugli pl.: JavaScript ADO xls

2017. dec. 6. 12:54
 4/6 anonim ***** válasza:
#3; igen, írtam is hogy ez a kettő helyi gépen tárolja az adatokat. Nem tudom, mit akar a kérdező pontosan, nem írta eddig...
2017. dec. 6. 18:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor csak félreértettem, bocsánat.
2017. dec. 6. 18:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, Excel táblából akar felrántani adatokat JavaScriptbe, valszeg kliens oldalon.
2017. dec. 6. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!