C# hogyan ugorhatok egy adott programrészhez goto nélkül?
van egy játékom, ahol a játékos bármikor feladhatja, és ez visszavinné a menübe, de nem használhatok goto-t.
menü
metódus1
metódus2
játékos feladja
metódus3
.
.
.
"metódus1-2-3"
Ezek kötelezően egymás után jönnek ciklikusan?
A metódusok közben lehet feladni, vagy azokon kívül?
Vagy ez mit akar jelenteni? Szerintem maga a koncepció rossz, ahogy az előző válaszoló is utalt rá.
Soha ne hasznalj goto-t!
Ha kicsit pontosabban leirod mit szeretnel leirom hogyan lehet.
Akkor egyértelműsíteném:
menü->jatek mtódus1->jatek metódus2->jatek metódus 3->menü
Mindegyikük egy metódus valamilyen osztályban. A metodusok sorrendje fix, mindegyik mindig végrehajtódik, nagyon sok van belőlük,
a játékos minden metódusban kérheti, hogy visszatérjen a menübe és nem szeretném minden metódus elején megvizsgálni, hogy pl. a feladás változó igaz-e, ha erre van valamilyen más megoldás, mert ez a vizsgálat akkor nagyon sokszor lefutna (minden metódus elején).
Ez egy egyszerűsített feladat lehet, a függvények bevezetéséhez.
Használj függvényeket, használj returnt!
Osztályok és GOTO ?? Ezt a két szót sem hallottam még egy mondatban. :))
Gondolom van egy olyan programrészlet, ahol sorban meghívod ezeket a metódusokat. Ott kellene figyelni, hogy a metódusoknak mi a visszatérési értéke, és attól függően hívni a következőt.
Pl. ha nem kell a metódusok között más vizsgálat, és false visszatérő érték jelzi a feladást:
ha metódus1() && metódus2() && metódus3() akkor
_nem adta fel
egyébként
_feladta
Az egyes metódusokon belül is meg tudod oldani, ahol a játékos inputját figyeled. (Bár nem tudom, eseményvezérelt-e a progi, arra is van megoldás.)
Most gonosz leszek, de gondolom kérdezte, hogy melyik nyelvet tanulja, és biztos írták neki páran, hogy a C# az milyen jó. Szegény most meg osztályokkal és metódusokkal bűvészkedik, miközben az alapokat kellene gyakorolnia, szekvencia, szelekció, iteráció, változók, típusok, műveletek (pl. és/vagy), függvények, meg ilyenek.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!