Tömb elemének azonosítása probléma?
Sziasztok!
Iskolai feladathoz kellene nekem egy kis segítség, már sajnos mindenhol kerestem a megoldást de nem találtam.
A helyzet az, hogy van egy tömböm, aminek az elemei egy dat.file-ba fel vannak írva. Szeretnék rákeresni a tömb elemére(stringek), mégpedig úgy hogy begépelek egy szót és ha egyezik a tömb egyik elemével akkor listázza annak tulajdonságait. A bökkenő ott van, hogy beírok két betűt és kilép az ablak, de nem ad hibaüzenetet. Nem értem mi lehet a probléma.
Console.WriteLine("\nAdja meg a keresett autó típusát! ");
string kocsi = Console.ReadLine();
for (i = 1; i < t.Length; i++)
{
if (kocsi == t[i].autó)
{
Console.WriteLine("A keresett autó : " + t[i].autó);
Console.WriteLine("Rendszáma : " + t[i].rendszám);
Console.WriteLine("Évjárata : " + t[i].évjárat);
Console.WriteLine("Színe : " + t[i].szín);
}
Engem már az is meglep, hogy a fordító elfogadja a tömbelemek ékezetes mezőneveit (vagy miket). De tényleg milyen dolog az, hogy idelöksz egy működésképtelen töredéket, aztán a húsz ember, aki fel akar nőni a problémádhoz, mind írja csak meg magának a futtatáshoz szükséges részt? Pontosan hogyan épül fel egy tömbelem? És hol van az a bizonyos dat.file, amelyben meg lehet nézni, hogy ott hogyan tárolódnak az adatok, és minden klappol-e velük? Nyilván nem kell közölnöd a 40 oldalas teljes kódot a tengerikígyó adatbázisával, de amit ide kiteszel, legyen már önmagában is működőképes részlet. Úgyis megírtad külön is a teszteléshez, nem?
Még egy apróság: Minek írsz szóközt a bekérés után, ha utána törik a sor? Több előző kérdésből ismerős ez a marhaság, talán azokat is te tetted fől? Nem is lenne említésre méltó, de olyasmit jelez, mintha hajlamos lennél nem egészen megértett dolgokat a programodba írni. Egy okkal több, hogy kerek egészként vizsgálható részleteket közölj.
Nem ismerem a C#-ot, de megpróbáltam összegányolni valami működőképes kódot, bocsássák meg az értők:
Ha megfigyeled, „a tömbelem azonosítása” gyakorlatilag ugyanúgy megy, mint nálad, de én nem tapasztaltam az általad leírt jelenséget. Még az abszurd ékezetes változónevekkel is csak a teljes név beírása után fagy le...
Ez van a kocsiadat.dat fájlban:
Volga,VO-19-70,1970,fekete
Zsiguli,ZS-19-73,1973,sárga
Wartburg,WB-19-85,1985,zöld
Opel,OPL-016,2016,fehér
Suzuki Swift,SUZ-005,2005,piros
Opel,OPL-017,2017,sötétkék
Trabant,TR-19-80,1980,szürke
Volvo,VOL-015,2015,fekete
Opel,OPL-014,2014,fehér
Zsiguli,ZS-19-74,1974,barna
Zsiguli,ZS-19-71,1974,fehér
Saab,SAB-005,2005,kék
Kia,KIA-017,2017,lila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!