Hogyan lehetne saját operációs rendszert készíteni?
Sziasztok!
Tehát ez lenne a kérdésem: hogy lehet saját os-t csinálni?
Nekem bármilyen tutorial, meg ilyesmi megfelelő, de a legjobb ha ez egy videó formájában van.
Az indok szimplán annyi hogy szeretném magam próbára tenne, a nekem megfelelő op rendszert megcsinálni, egy kis plusszal megfűszerezve.
Csak az írjon aki tényleg tudna nekem valami segítséget nyújtani hogy hogyan kéne ennek nekiállni, de nekem ehhez elengedhetetlen lenne valami oktató olvasmány vagy videó (ez lehet angol is).
A NORMÁLIS válaszokat előre is köszönöm.
Azért értelmetlen .... mert a kérdező teljesen kezdő. (Látszik) Így ha 100 db youtube video után öszre rak egy programot, amit technikailag OPnek lehet nevezni, semmit sem fog érni vele.
Főleg úgy, hogy "megfelelő op rendszert" szeretne csinálni "egy kis plusszal megfűszerezve"... Ha profi programozó lenne akkor sem lenne értelme, viszont akkor megérteném, ha szabadidejében ilyenekkel szórakozni...
Szóval igen, nincs értelme és troll kérdés.
#18:
A zárójeles részt visszavonom, - tényleg hülyeség, valamit félreértettem amikor régebben olvastam róla.
Még Tanenbaum is nyilatkozta, hogy egy sor MINIX kód sincs a Linux-ban.
#22: "Ha profi programozó lenne akkor sem lenne értelme,"
Amikor én elkezdtem programokat fejleszteni, akkor az elsők között szerepelt az a vágyam, hogy operációs rendszert készítsek. Nem pénzkereset motivált, ahogy, gondolom a kérdezőt sem.
Utána olvastam, infókat gyűjtöttem a boot folyamatról, a védett és a valós mód különbségeiről, a keyboard és a videokártya programozásáról, a taszkezelésről, egyebekről. Ezen ismereteim sem voltak elegek ahhoz, hogy olyan rendszert hozzak össze, amilyet szeretnék, de később, amikor már főiskolás lettem, beérett a tudásom és az időközben szerzett tapasztalatom a dologhoz.
A szerzett ismeretek tehát hasznosultak, ahogy a kérdező esetében is megtörténne ez.
Az operációs rendszer fejlesztés pedig igenis hasznos, mert ha képessé válik egy akármilyen kezdetleges opre kifejlesztésére, azzal a tudással bárhova felveszik fejlesztőnek, ha meg még célirányos szakképesítést is szerez, akkor pláne.
Hogy te láma vagy és nem látod a dolog lényegét, az a te bajod, de a kérdezőt ne vezesd félre a tudatlanságodból fakadó, buta véleményeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!