Melyik programozási nyelv most a No 1, legfelkapottabb?
Kismillió C# és Java önjelölt fejlesztő van, sajnos fel is hígítják a szakmát :(
Én a Delphi mellett, után többek között az Eiffel-nek futottam neki, de aztán rájöttem minek is az nekem - nyugdíjas vagyok csak szórakozok -, de nem adom fel, újra nekifutok :)
Most megnéztem kutyafuttában az Eiffel -t. elsőre nem is olyan rossz. Lazarus-ról már hallottam, de még nem néztem utána. Most azt is megnézem, de szerintem az sem lesz rossz. Az az igazság, hogy pár napja érdeklődök itt-ott merre induljak program nyelv között és a Lazarus név több helyen felbukkant, h érdemes lehet belevágni. Nem akartam írni prg.-ozasi nyelveket, mert nem akartam befolyásolni a válasz adókat.
Köszi a válaszokat.
Kérdező ezt írod (10-31 13:54):
"Sajnos a Delphi irányítás-, vezérlés technikába nagyon gyenge."
Bocs, de ha úgyanazt értjük a vezérléstechnika alatt (beágyazott rendszerek, vagy PLC technológia) ott a terepi készülékek általában vagy egy grafikus-szimbolikus nyelven programozódnak (erre van már pár szabvány, kvázi szabvány), vagy egy assemblyhez nagyon hasonló nyelven, vagy ha beágyazott rendszer és ott magát a "procit" programozod akkor ott assembly és C együttesen. A megjelenítők, vagy a magasabb hierarchia szinten lévő rendszerek azok ma már szinte kizárólag PC-n futnak, ott meg már bármi előfordul, leginkább C (vagy C-hez hasonló, valamelyik OOP utódja, klónja és társai), ritkán delphi, de láttam VB-ben is megírt programot.
Köszi a választ! Legalább ez is egy normális válasz volt. A sok "csak dumálok a kommentben" mellett.
Igen, hallom innen-onnan, hogy a C, C++, ill C# nyelvek azok slágerek, sok oldalúak. Hajlok rá, hogy felkeresek egy képzési központot és megtanuljam valamelyiket, de még érdeklődöm.
"Azt hallottam, h régen volt egy nyelv a Delphi. Annak idején, hirtelen mindenki ezt istenítette. Egy-két év múlva meg már mindenki temette. Szóval melyik most az az Objektum Orientált programozási nyelv, ami most sláger?"
Delphi programozási nyelv nem létezik. A delphi egy IDE, egy vizuális programozói keretrendszer, amelynek a nyelve az object pascal.
Ez addig volt "menő", amíg a Microsoft ki nem fektette. Ami mögül ugyanis az MS kihátrál az előbb-utóbb meghal.
OOP nyelven beágyazott rendszereket nem szokás fejleszteni. Erre, ahogy más is írta, az ASM netán C, CPP való, legalábbis manapság.
Ugyanakkor, a vezérlés PC-s oldalán (ha a projectnek neki ilyenje) lehet magas szintű nyelvet használni, OOP-t is, természetesen.
A delphi egyébként nem halott, jelenleg a legdrágább fejlesztőeszköz. A full extrás verziója úgy két és fél milla, ezért nem is csoda, ha ezzel nem találkozol minden utcasarkon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!