Javában hogyan tudom ezt megcsinálni?
Le kell ellenőriznem, hogy megfelelő számot válaszottak-e. 1, 2, 3 és 9es számot lehet választani, ha rossz számít ír be a terminálba akkor újra kell kérdeznem.
do whilelal akartam megoldani, de még nem használtam ezért nem értem mit rontok el. Valaki letudja írni helyesen vagy hogy mit kéne használnom.
do {
System.out.println("Select an option:");
userInput = sc.nextInt();
System.out.println(userInput);
} while (userInput != 1 || userInput != 2 || userInput != 3 || userInput != 9);
if (userInput == 9){
run = false;
}
Gondolom az a probléma hogy a ha pl.: 2-t ad a felhasználó akkor az nem lesz egyenlő 1-el meg többi számmal így örökké menni a fog a while. Hogyan oldanátok meg elegánsan? Egy plusz methoddal ami vissza ad egy boolean-t?
#10 Ehhez észnél kell lenni, hogy mikor mi az előnyösebb, egy nehezebben olvasható, de gyors kód, vagy egy könnyebben olvasható, de kicsit lomhább. Nekem az a tapasztalatom, hogy az esetek döntő többségében nem okoz érezhető lassulást, ráadásul a legtöbb esetben a hardverek is bírják. (Ehhez off a végén!) Én is jártam már úgy, hogy SQL-ben megírtam egy lekérdezést, gyönyörű volt, olvasható is, csak piszok lassú. Faragtam egy napig, a végére ronda lett, olvashatatlan, és dupla olyan hosszú, cserébe tizedére faragtam le a futásidőt. Ott a sebesség kellett. Ettől függetlenül kitartok amellett, hogy igen nagy (piaci) értéke van az olvasható kódnak.
Az off: Ejj, a régi szép idők, amikor még DOS-ra, Turbo Pascal-ban meg Assembly-ben ekecseltem kódokat. Bele kellett férni 64k-ba, és tényleg nem volt mindegy, hogy hány plusz kört tesz meg a program, mire valamit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!