Java, egy string szétszedése?
Sziasztok, érettségire készülök és lenne egy kérdésem.
Van egy feladat [link]
beolvasom a stringet de, hogy ezzel kényelmesen tudjak dolgozni szét szeretném a stringnek az elemeit szedni hogy egy mátrixban eltárolhassam minden egyes elemét [15] [20].
Hogyan tudom ezt megoldani?
A válaszokat is segítséget előre is köszi! :)
public class JavaApplication2 {
/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String[] args) {
// TODO code application logic here
String s=("almafa");
System.out.println(s[1]);
}
}
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Uncompilable source code - Erroneous tree type: <any>
at javaapplication2.JavaApplication2.main(JavaApplication2.java:21)
:)
Ide minek a zárójel?
String s=("almafa");
A probléma az, hogy eddig senki nem vette a fáradságot, hogy megértse a kérdezőt, csak oltogattátok, hogy miért nem csinálja már.
A kérdezőnek egy stringbe sikerült beolvasnia az egész nézőteret. A válaszolók meg azt hiszik, hogy soronként olvasta be. Tehát abban vár segítséget, hogy tudja eleve egy 15 elemű tömbbe beolvasni a file sorait, vagy a stringből kétdimenziós tömböt csinálni.
Figyelni kell rá, hogy a számozás egytől kezdődik, az indexelés meg 0-tól!
Kedves scriba!
kipróbáltam amit írtál ez a hibakód:
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Uncompilable source code - Erroneous tree type: <any>
at javaapplication3.JavaApplication3.main
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!