Java programozásban segítenél? (Többi lent. )
A legfrissebb Java eclispse oxygen környezetben fejlesztek, win10 home office alatt, x64.
A kész programom:
public class LiftAlkalmassag {
public static void main(String[] args) {
int egySzemélySúlya;
int liftSúlyHatára;
int emberekSzáma;
egySzemélySúlya = 70;
liftSúlyHatára = 650;
emberekSzáma = liftSúlyHatára / egySzemélySúlya; // 9.28 --> MINDIG LEFELE KEREKÍT. 9.99999 ESETÉN IS 9-ET ÍRNA KI!
System.out.print("A lift ");
System.out.print(emberekSzáma);
System.out.println(" személy szállítására alkalmas.");
}
}
A problémám a JShell-el van. Beírom például a System.out-ok elé, hogy:
jshell> 1+1
Nem ad ki semmit.. Mit rontok el? (Egyenlőre csak most ismerkedem ezzel)
Másik meg, hogy NetBeans-ben meg mindig volt a program első sorában olyan ,hogy Package (programneve). Itt miért nincs, és mi célt szolgál? Lefut nélküle a program, szóval csak érdekel, hogy mi is az valójában.
Kezdő vagyok még, szóval mint egy régimódi parasztnak, úgy magyarázzatok, a szakszavas magyarázás ráér majd fél-1 év múlva is.
Köszönöm a segítségetek előre is!
"emberekSzáma = liftSúlyHatára / egySzemélySúlya; // 9.28 --> MINDIG LEFELE KEREKÍT. 9.99999 ESETÉN IS 9-ET ÍRNA KI!"
Azért "kerekít" mert a lift súlyhatára (valójában tömeghatára!) és az egy személy súlya (valójában tömege!) is egész érték.
Egész osztva egésszel egészet produkál - amit egy egész értékben tárolsz el.
Ha a lift súlyhatára (valójában tömeghatára!) vagy az egy személy súlya (valójában tömege!) lebegőpontos (float vagy double) lenne, akkor az eredmény is lebegőpontos szám lenne - ez esetben az emberek számának is lebegőpontosnak kellene lennie, vagy át kell alakítani egész értékké.
(De egyébként a feladat szempontjából nem is gond, hogy lefelé kerekít: biztonságosabb lesz lift ;) )
"Másik meg, hogy NetBeans-ben meg mindig volt a program első sorában olyan ,hogy Package (programneve). Itt miért nincs, és mi célt szolgál?"
A package akkor kell, ha egy osztályt (vagy interfészt) máshol (más osztályban, más állományban) is fel akarsz használni (ehhez az import utasítást kell használni).
Köszönöm!
És a JShell problémában tudsz esetleg még segíteni?
"És a JShell problémában tudsz esetleg még segíteni?"
Nem használom napi szinten a Java-t (bár ismerem a nyelvet, de nem abban fejlesztek), így a JShell nekem is kissé "friss hús".
"Beírom például a System.out-ok elé, hogy: "
Ha jól írják a leírásokban:
* [link]
* [link]
miután elindítottad a JShell-t, simán csak beírod, hogy:
1+1
erre visszaad ilyesmit, hogy:
1 ==> 2
nem kell semmi "System.out" elé.
"Másik meg, hogy NetBeans-ben meg mindig volt a program első sorában olyan ,hogy Package (programneve). Itt miért nincs, és mi célt szolgál? Lefut nélküle a program, szóval csak érdekel, hogy mi is az valójában."
Minek írsz kódot, ha a legprimitívebb alap dolgokkal sem vagy tisztában? Fogj egy java könyvet és olvasgasd.
(Az ékezeteket sürgősen felejtsd el és a magyar változó neveket is. Kódot csak angolul írunk.)
Köszönöm!
Lehet nem vagyok még tisztában az említett alapokkal, de nem így épül fel a könyv.. Gondolom majd a későbbiekben..
Egyenlőre egyszerű sorokat taníttat velem, és a java története volt az első pár fejezetben..
Ez a netbeans és eclipse variálás meg az én hülyeségem volt. Elkezdtem netbeans-ben, mert ,hogy az a hivatalos fejlesztő környezet, vagy, hogy is írta. És később meg váltottam az eclipsere, mivel azt használják a legtöbben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!