Beágyazott C vagy Java?
Figyelt kérdés
Véleményeteket szeretném kikérni, hogy konszenzusra jussak egy döntésemben. Szoftverfejlesztőnek tanulok jelenleg. A kérdésem az, hogy vajon Java vagy beágyazott C szoftverfejlesztőként érdemes elhelyezkednem? Arra vagyok kíváncsi, hogy a jövőre való tekintettel szerintetek melyik lesz keretesebb/jobban fizető szakma? Illetve szakmailag melyik hasznosabb fejlődés szempontjából? Melyik "mutat jobban" egy programozó önéletrajzában? Tudom, hogy ezekre a kérdésekre valószínűleg nincs tökéletes válasz, de én csak véleményekre vagyok kíváncsi :)
Köszi a válaszokat előre!
2017. szept. 29. 20:09
11/12 anonim válasza:
Őszintén szólva van bennem egy kis méreg a C miatt. C-ben programozunk embedded rendszert, amire kiváló fordító van (szinte alig látni assembly-t a kódban). A driver és az oprendszer esetében maximálisan megértem és támogatom a C nyelvet (bár szerintem ez inkább villamosmérnöki munka mint programozói). A ráépülő applikáció esetében viszont egy borzasztó döntés volt. Egyrészt olyan magas szintű a követelmény, hogy a 4-5 absztrakciós layer után iszonyatos nyűg a moduloknak gúnyolt class kezdeményeket kezelni. Másrészt a safety miatt egy C++-os vagy D-s MISRA sokkal egyértelműbb és kezelhetőbb mint a C-s (pláne ha kedves kollégák tojnak rá és nekem kell átszöszölni a kódjaikat) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!