Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez mennyire jó ötlet?

Ez mennyire jó ötlet?

Figyelt kérdés

Külföldön élek ahol többet el lehet kérni különböző projectekért ... így azt számolgattam, hogy bőven megérné, ha bizonyos feladatokat egy Magyarországon élő programozónak kiadnék, aki sokkal kevesebbel is beéri, vagy akár teljes projecteket, de akkor már inkább közvetítő szerűség lennék.

Elsőre nagyon jónak hangzik, de ha ilyen jó, mért nem csinálja mindenki ezt?

Meg mostanában egyre értesültebbek az emberek és sokszor sokkal kevesebbért egy indiait felbérelne egy freelance weboldalon.

(Nem tudok aludni és elkezdtem gyakorikérdéseket nézegetni. Eszembe jutott ez az ötlet és gondoltam kiraktom)

2017. szept. 12. 01:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Csináljad, oszt küldjed nekem a munkát...

Azonban ha veled szerződik egy külföldi cég, akkor neked kell vállalnod az esetleges kötbért, vagy szerződés formájában áthárítani rám. Ami még ha meg is történik, a behajtása bírósági úton is nehézkes.

Nem kötekedésképpen, csak most hirtelen ezek a dolgok merültek fel bennem. :)

2017. szept. 12. 02:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia, én is szívesen fogadnék tőled munkát.

Nem rossz ötlet, mert:

Fontos, hogy a megrendelő és a programozó megértsék egymást.

A magyar programozó feltehetően olyan kódot írt, ami több szempontból jobb, mint az indiai. Az indiaiakra jellemző, hogy ha bonyolultabb további dolgokat kell megvalósítani, akkor egyszerűbb megíratni az egészet nulláról. Ez magyarokkal ritkábban fordul elő.

Lehet, hogy már csinálják is ezt külföldön élő és Magyarországon vagy a határos országokban élő magyarok. Csak nem reklámozzák.

2017. szept. 12. 06:54
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos lekéstél:

[link]

2017. szept. 12. 07:21
 4/7 anonim ***** válasza:
:-DDDD
2017. szept. 12. 07:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi ezt ceg szinten csinaljuk: Nemetorszagbol alkalmazunk ukranokat, de annyira nem nagy biznisz, mint amilyennek elsore hangzik.

Eloszor is csak tapasztalt fejlesztovel mukodik, mert egy kezdonek mindent online elmagyarazni nem eri meg, egyszeruen gyorsabban megcsinalod.

Aztan sok ido megy el kommunikacioval, a feladat megbeszelesevel es meg igy is idonket par nap utan derul ki, hogy tok mashogy ertette a feladatot.

Aztan te felelsz mindenert: ha a joember lebetegszik, lelep akarmi, neked kell megoldani a helyzetet. Aztan a legtobb ember tavmunkaban kevesbe effektiv. Szimplan nincs szem elott...

Aztan nem konnyu olyan magyar tenyleg jo programozot talalni, aki ezt bevallalja. Vegul: az esetleges utazasoknak is van dija, a betanulas szemelyesen meg legalabb a project elejen nem art. Plusz van meg egy jogi resze is, amire oda kell figyelni.

2017. szept. 12. 08:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Még valami:

Jogi okok miatt, ha ezt komolyan gondolod, akkor céget kell alapítanod Magyarországon, ekkor lehetnek alkalmazottaid. De gyakran rá kell nézni, különben nincs itthon a macska, cincognak az egerek, neked pedig kevés hasznod lesz az egészből.

Magánszemélyként szűkösre vannak szabva a keretek.

2017. szept. 12. 09:02
 7/7 A kérdező kommentje:

3# Én is hallotam róla :D nagyon menő....

Még az sem lenne rossz ha főleg backendesként egy magyar frontendessel társulnék. Az egy egyszerűbb formája.

Mivel én szereznél az ügyfelet, meg kevesebbet kell fizetni magyar munkaerőnek még úgy is megérné akár.

2017. szept. 12. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!