A programozók nagy része miért nem segítőkész a tapasztalatlanabb, pályakezdő társaikkal?
Mert a segítség, és a "megcsinálom a házid/megoldom a feladatot/kinyitom a tankönyvet/elolvasom a kézikönyvet vagy a doksit/elolvasom a Google első találatát helyetted" között különbség van.
Az előbbinél Te szenvedtél egy komplexebb, kihívást jelentő, érdekes feladattal, de elakadtál és bármennyire is próbáltál utánajárni (elolvastad a tankönyvi példákat, fellapoztad a jegyzeteidet, használtad a keresőt, végigböngészted a stackoverflow-t) nem sikerült - ez felcsigázza a segítőkész tapasztaltabb vén rókák figyelmét.
Az utóbbinál már várnád a sült galambot a szádba - ezt meg természetesen senki sem szereti.
Mert 3 szavas kérdésre adható 20 oldalas választ kevesen vállalnak be. Ez érthető.
Kérdezni tudni kell.
Épp ellenkezőleg, a programozók nagyon is segítőkészek.
Viszont a hülye és/vagy naponta feljövő kérdésekben, amiket amúgy nincs 30 másodperc a neten keresve megválaszolni, nem szívesen segítenek.
Egy értelmes kérdésre nagyon is sokat szoktak segíteni.
Mert a kérdések sokszor:
- értelmetlenek
- nem elég pontosak ahhoz, hogy válaszolni lehessen rájuk
- egyszerűen megtalálhatók a neten a válaszok rá (vagy már itt is kiírják heti szinten 3x)
Én akárhányszor kérdeztem itt, szinte mindig percek (!) alatt segítettek.
Pont a GYIK bizonyítja, hogy mennyire segítőkészek, ha jó kérdést kapnak értelmes embertől. A legjobbak között van itt a programozás rovat. A többit már leírták előttem.
A programozók szeretik, ha valaki beszéli a nyelvüket, és érdekli a hivatásuk. És szívesen osztják meg a tudásukat, mert óriási a piac, és nem féltik a munkájukat más jó programozóktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!