Pályakezdő programozó tapasztalatszerzés?
Az lenne a problémám, hogy pályakezdő vagyok tapasztalat nélkül, egyetemen ugye projecteket csináltunk, de az nem is érdekli őket az interjúkon. Telefonon is amint meghallották hogy nincs tapasztalatom, lerakták egyből kb. :D
Szóval a kérdésem, hogy van-e valami weboldal, ahol emberek keresnek programozókat neten, hogy segítsenek a projectüket megcsinálni, ingyen dolgozni nekik vagy akármi? Már 2 hónapja keresek melót, de eddig semmi ajánlat. És nem vagyok rossz programozó, mielőtt erre gondolna valaki.
Ahol a kötelező szakmai gyakorlatod töltötted, nem tudnak segíteni?
Szakdolid open-source? Dokumentáld le korrektül és rakd ki GitHub-ra. Csinálj még 1-2 értelmes és jól dokumentált projektet.
Aztán csinálj egy LinkedIn profilt és írj be pár buzzwordöt, a projektekkel együtt.
Készíts egy pár 'hobbi projektet' eltérő témakörökben, nézz szét itt-ott - PCFórum.hu, Prog.hu vagy itt - és találsz témát, lásd: [link] Kezdetnek már látszik, hogy valamit értesz is hozzá.
Én már a weboldalamon lévő programkák miatt is kaptam több ajánlatot is Delphi-re, pedig azok csak 'egy-két éjszakás kalandok' és nem vagyok diplomás programozó.
Miért nem gyakornokoskodtál egyetem alatt? Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy nem jut el egyesek agyáig, hogy az egyetem önmagában nudli, még akkor is ha hiányszakmát végez. Lenne fél-egy év szakmai tapasztalatod, ezerszer könnyebb lenne az elhelyezkedés.
A gyakornoki helyekkel meg most valószínűleg megszívtad, mert amikkel én találkozok, szinte mind hallgatói jogviszonyhoz vannak kötve.
Amit tudnék tanácsolni:
- 2 hónap nem olyan hosszú idő, még folytathatod a keresést és esetleg bővíted a pályázandó állások körét, nem direkt programozóit keresel és mondjuk a lakhelyedtől távolabb is kereshetnél.
- Körbekérdezed a volt szaktársaidat, hátha tud valaki valamit ajánlani.
- Bekönyörgöd magad bagóért gyakornoknak valahová, hátha nem kell hallgatói jogviszony.
- Ha belefér, akkor elmész mesterre és KÖZBEN dolgozol gyakornokként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!