Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ tanulása mennyire értékes?

C++ tanulása mennyire értékes?

Figyelt kérdés

Nagyon sok C++ kód van amit fent kell tartani és van egy-két hely ahol még használnják pl.: játék fejlesztés, de már nem nagyon lehet látni C++ a weben és egyre kevesebb projectet kezdenek vele.

Sok C/C++ munka helyva ahol funcionálisan programoznak C++ mintha C-t használnának.

Nekem kicsit elavultnak tűnik, de muszály lesz megtanulnom egyetemem miatt.

Van még valami értéke a C++nak? Fog még nőni a nyelv? Vagy már elkezdet stagnálni régen és már egy ideje hanyatlik?

2017. szept. 4. 19:50
1 2
 11/15 Csxeba ***** válasza:
100%

A C nem funkcionális, hanem procedurális nyelv.

Tisztán funkcionális nyelv nem sok van, a Haskell egy jó példa, de az is már-már egzotikus. A funkcionális nyelveket rendszerint lambda-kalkulusra vezetik vissza és nem Turing-gépre (bár a kettő ekvivalens).

2017. szept. 4. 22:01
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Funkcionális (például Lisp, Haskell) != (nem egyenlő) procedurális (például Pascal, C) programozás

[link]

[link]

Bár nem arra lett tervezve, de lehet a C++-ban is funkcionális programozási metodikát használni:

[link]

[link]

2017. szept. 4. 22:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"mennyire értékes"-re nem válasz az, hogy van :D Hányas voltál magyarból kisfiam?"

*triggered*

"Nagyon sok C++ kód van amit fent kell tartani és van egy-két hely ahol még használnják pl.: játék fejlesztés, de már nem nagyon lehet látni C++ a weben és egyre kevesebb projectet kezdenek vele. "

- Vessző hiba: nagyon sok C++ kód van, amit fent...

- használnják: használják

- procejtet: projektet

"Sok C/C++ munka helyva ahol funcionálisan programoznak C++ mintha C-t használnának. "

- helyva: hely van?

- funcionálisan: funkcionálisan

- C++ mintha C-t használnának: C++-ban, mintha...

"Nekem kicsit elavultnak tűnik, de muszály lesz megtanulnom egyetemem miatt. "

- muszály: muszáj

"Vagy már elkezdet stagnálni régen és már egy ideje hanyatlik?"

- elkezdet: elkezdett

Bírom amikor egy félig írástudatlan kezd el nyelvtanon rúgózni.

2017. szept. 5. 11:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A C++ nem megy sehova még jódarabig. Hiába előzi be népszerűségben a Java, vagy a C#, netán a Python, ezeknek a nyelveknek más a fő filozófiájuk, így nemhogy nem tudnak, nem is igazán akarnak versenyre kelni a C++-al a saját területén.

Egyébként az, hogy elavultnak érzed a C++-t, egy picit megmosolyogtató. Magas szintű programozási nyelv, a mai napig folyamatosan bővül, és egyre több 'kényelmi' funkcióval bír. Érkezik hamarosan az új C++20-as szabvány is.

2017. szept. 5. 13:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Én erre mindig azt szoktam mondani, hogy c++-t egyetlen okból lehet nem érdemes tanulni, mégpedig azért mert nehéz. Mire rendesen megtanulod, az alatt az idő alatt más nyelvekkel sokkal tovább eljutnál, és talán munkát is könnyebben találnál. Én azoknak javaslom a c++-t, akik tényleg szeretik a kihívásokat.

Az alapokat meg lehet tanulni c++-ban is, pl öröklődésig meg polimorfizmusig eljutni nem olyan nagy kaland, de amikor már template metaprogramozásról, vagy a placement new operátor felüldefiniálásáról lesz szó, és a modern c++ fogalmait is ismerni kéne (pl. smart pointer, concept, corutin, mutex, atomic), meg jó lenne a core guidelinest is végigolvasni, illetve valami gui vagy 3d libraryt vagy frameworköt (pl. fltk, qt, wxwidgets, tcl/tk, opengl, vulkan, satöbbi) akkor sok ember gondolja, hogy jobb lenne inkább javat, csharpot, esetleg javascriptet, php-t vagy pythont tanulni.

Lapozgass bele Jonathan Boccara blogjába, vagy nézegetsd Jason Turner videóit, esetleg a meeting c++-t lájkold be facebookon, aztán majd meglátod.

Szerintem a c++-t vagy zseniknek találták ki, vagy olyanoknak, akik szeretnek elbíbelődni olyan dolgokkal, amiket más nyelvek automatikusan meg vannak oldva.

Röviden: a c++ semmiképp sem elavult, csak nehéz. Nézz utána a legújabb szabványoknak, ha érdekel. A c++ szabványok (c++11,c++14, satöbbi) a nyelv különböző verziói.

[link]

[link]

2020. okt. 15. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!