Mi annak az oka, hogy a media szerint a mai szülök nem nagyon akarjak hogy a gyerekük programozo legyen?
1. "Média szerint" - tehát amit a média kitalál, hogy kattintásszámot generáljon, ezáltal potenciális látogatószámot/hirdetés-megtekintőt/bevételi forrást hozzon létre.
Egyébként hol olvastad ezt a cikket?
2. Az átlag mainstream média nem szakmai sajtó, ezért gyakran túlmiszticizálja a programozást.
3. "ha programozokent esetleg "ronggya" keresnek magukat mar huszonevesen." - az esetleg nagyon kiemelendő. Mert nem mindenkiből lesz vérprofi programozó. Nem mindenhol lehet programozóként huszonévesen ronggyá keresni magadat. És nem olyan fényes az informatikusok élete, mint azt a média sugallja,
Linked be a cikkeket amiket olvastál vagy videó részletet ahol hallotad, mert én még soha sem hallotam róla.
Én egyetemi jelentkzésnél bejelöltem az elte jogot is, de végül a programozás mellet döntöttem. Az anyukám szerette volna, hogy ha jogásznak megyek, de nem a szakma miatt hanem az azt jelentette volna, hogy Magyarországon folytatom a tanulmányaimat.
Most külföldön tanulok programozónak...
Ha magyar egyetemet jelöltem volna meg, pl.: a BME-t akkor szerintem kicsit sem érdekelte volna, a döntésem.
Erről amúgy van egy vicc:
Kérdezik a szobrászt munka közben:
- Mesélne arról, hogy éppen mit csinál?
- Épp csiszolom a szobrot, hogy ne durva, hanem szép sima legyen a felülete.
Aztán kérdezik a programozót:
- Azon dolgozom, hogy ez a brainfuck interpreter lefordítva elférjen 200 bájton.
Idézet a cikkből:
"Pár éve még csak 10 ezer programozó hiányzott a munkaerőpiacról, ma már 22 ezer programozó kellene. "
No ez egy hülyeség. Az IVSZ által készített "tanulmányban"
22000 új, informatikai piacon (szóval nem csak programozó) potenciálisan, a jövőben betölthető állásról értekezik.
Ezen tanulmányhoz szakmai berkekben eléggé ambivalensen állnak hozzá.
"A magyar szülők 20-25 évvel le vannak maradva: a többség most is úgy hiszi, hogy jogászként, orvosként vagy mérnökként könnyebb érvényesülni."
Ezt mire alapozzák? Készült erről felmérés?
Illetve ha valaki teszem azt mérnök-képzést kap, símán átigazolhat informatikai területre.
" A helyzet ezzel szemben az, hogy a zöldfülű programozók kezdőfizetése átlagosan 250 ezer forint bruttóról indul"
LOL XD
A Lényeg egyébként az utolsó előtti bekezdésben van: ez egy bujtatott reklám. Ezért nem érdemes teljesen elhinni, amit a média állít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!