Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ ezt hogy kell értelmezni?

C++ ezt hogy kell értelmezni?

Figyelt kérdés

Még csak most kezdtem tanulni.

Ha int x=5

Akkor

++x=

X++=

--x=

X--=

Angolul nem értettem, hogy most mi ennek a logikája, valaki leírná magyarul?

2017. aug. 25. 18:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a növelő (inkrementáló, ++) és csökkentő (dekrementáló, --) operátorok. A változó értékét 1-el növelik, illetve csökkentik, kiváltva ezzel pl. az x=x+1 vagy x=x-1 utasítást.

A különbség a sorrendben van, hogy az operátor van-e elöl, vagy a változó. Ha elöl van az operátor, pl. ++x, azt prefix alaknak nevezzük, ellenben ha a változó van elöl, pl. x--, az a postfix alak.

Prefix esetben először változik a változó értéke, és csak utána használja ezt az értéket a program, míg postfix alaknál először felhasználja a program a változó aktuális értékét, és csak utána növeli/csökkenti.

Tehát pl.:

x=5;

y=++x;

esetén y és x is 6 lesz, mert először növeli a program x értékét, és csak utána történik meg az értékadás, ellenben

x=5;

y=x--;

esetén y=5, x=4 lesz, mert először értékadás zajlik, majd az x értéke csökken.

2017. aug. 25. 19:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, mostmár világos!:)
2017. aug. 25. 20:44
 3/11 tabaki ***** válasza:
49%
És a kis x változó értékéről hogyan lehet a nagy X-ére következtetni?
2017. aug. 25. 21:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nem hasogatunk szőrszálakat :D
2017. aug. 25. 21:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy mondat kezdés volt, és magától nagyra váltott.
2017. aug. 26. 09:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
4: A legtöbb modern programnyelv nagybetűérzékeny, x és X nem ugyanaz.
2017. aug. 26. 09:35
 7/11 tabaki ***** válasza:

@#6:

Juj, erre nem szabad célozgatni, mert lepontoznak! Nézd meg, én hogy jártam a kis gegemmel.

2017. aug. 26. 10:07
 8/11 anonim ***** válasza:

# 7/7 Időpont tegnap 10:07

Én őszintén megvallom, hogy csak véletlenül nyomtam pirosat :-( Lelkiekben adj hozzá úgy 5%-ot :-D

2017. aug. 27. 11:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Tudom, de fel sem tűnt, hogy nagyra váltott, elnézést kérek, ha ezzel megbántottam valaki lelkivilágát. Mostmár túl tehetitek magatokat rajta.:)
2017. aug. 28. 00:16
 10/11 tabaki ***** válasza:
Nem markolt ez olyan nagyon szíven, meg aztán a benyögés sem volt túl komoly. De azért egy programozó már wannabe korában se tűrje el, hogy egy program tegye őt helyre... az ne okoskodjon, csinálja, amit te akarsz.
2017. aug. 28. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!