C++ ezt hogy kell értelmezni?
Még csak most kezdtem tanulni.
Ha int x=5
Akkor
++x=
X++=
--x=
X--=
Angolul nem értettem, hogy most mi ennek a logikája, valaki leírná magyarul?
Ezek a növelő (inkrementáló, ++) és csökkentő (dekrementáló, --) operátorok. A változó értékét 1-el növelik, illetve csökkentik, kiváltva ezzel pl. az x=x+1 vagy x=x-1 utasítást.
A különbség a sorrendben van, hogy az operátor van-e elöl, vagy a változó. Ha elöl van az operátor, pl. ++x, azt prefix alaknak nevezzük, ellenben ha a változó van elöl, pl. x--, az a postfix alak.
Prefix esetben először változik a változó értéke, és csak utána használja ezt az értéket a program, míg postfix alaknál először felhasználja a program a változó aktuális értékét, és csak utána növeli/csökkenti.
Tehát pl.:
x=5;
y=++x;
esetén y és x is 6 lesz, mert először növeli a program x értékét, és csak utána történik meg az értékadás, ellenben
x=5;
y=x--;
esetén y=5, x=4 lesz, mert először értékadás zajlik, majd az x értéke csökken.
@#6:
Juj, erre nem szabad célozgatni, mert lepontoznak! Nézd meg, én hogy jártam a kis gegemmel.
# 7/7 Időpont tegnap 10:07
Én őszintén megvallom, hogy csak véletlenül nyomtam pirosat :-( Lelkiekben adj hozzá úgy 5%-ot :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!