Milyen számítógépen és operációs rendszeren érdemes Pythonban programozni?
Sziasztok! Kezdő vagyok a programozásban, kb. 1 éve kezdtem el vele foglalkozni annyira, amennyire egy gépészmérnök (CAD-CAM szakirány) hallgatónak a szabadideje engedi. Egyetemen C-ben programoztunk egy félévet.
2 év múlva le kell adnom a szakdolgozatomat, témát még nem választottam. Most abban a fázisban vagyok, hogy mindenbe belenézek egy kicsit.
Az Udemy-n találtam pár mesterséges intelligenciával foglalkozó kurzust, ezek mind Python nyelvet használnak. Windows 7 (downgrade) op.rendszeren dolgoztam (Python 3.6.2), a tanfolyam feléig jól haladtam (Numpy, PyTorch), azonban utána már olyan csomagokat kellett volna leszednem, amiket Windows-ra nem tudtam megszerezni, próbáltam a Chocolately-t is.
A hétvégén csináltam egy USB-ről futtatható Ubuntu-t (Rufus), de instabil volt. VM-et nem szeretnék, ahhoz kevés a tárhely a gépemen.
A cikkekben és fórumokon Unix alapú gépet javasolnak Pythonhoz. Jelenlegi ismereteim alapján az lenne a legkényelmesebb és legbiztonságosabb, ha egy másik gépet beszereznék. Erre szeretnék javaslatokat, tapasztalatokat kérni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Persze, kérdezz nyugodtan.
OpenAI gym-nek is kell compiler meg egy Atari emulátor. A Doom-hoz szerintem DosBox fog kelleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!