Hogyan tudok egy kódot több fáljba beilleszteni egyszerre?
PHP-ban simán include-olod.
1. nem kell beillesztgetni minden fileba
2. ha változtatsz, akkor minden oldalon változik, és
nem kell egyesével frissítened.
Pl ezzel a proggival megoldható:
A szerveren dinamikus oldalaknál (pl.: PHP) csak egy fájlt kell megváltoztatni, és kész. De gondolom nálad nem ez a helyzet.
Ha nagyon sok fájlról van szó, és a témakör Programozás, akkor kifejleszthetsz egy programot, amelyik:
- megkeresi az összes módosítandó fájlt
- egyesével megnyitja őket
- a fájl teljes tartalmát belvassa a memóriába
- megkeresi benne a <body> tagot
- a <body> tag mögé beilleszti az új kódot
- a módosított tartalmat elmenti a fájlba
Mért akarjátok feltalálni a spanyol viaszt? Van erre proggi, amit linkeltem, de lepontoztátok. Azzal a programmal több fájlban lehet regexekkel cserélni.
Oké, programozás a témakör, de valószínűleg nem volt tisztában a kérdező azzal, hogy mit akar...
A kérdező több fájlban akart cserélni, nem valami PHP includeban. Oké, az lenne a szép megoldás, ha 1 helyen lenne, de ehhez az egészet refaktorálni kellene, nem ez volt a kérdés.
#6 Lehet hogy nem ez volt a kérdés, de vajon tudja a kérdező hogy mire kíváncsi? :)
Ha azt kérdezi tőled valaki, hogy hogy lehet búzát betakarítani parittyával, akkor megtanítod lőné, és véletlenül sem említed meg a sarlót, vagy a kombájnt? :)
mielőtt itt nagy filozofálgatásokba mennétek, szeretném megköszönni a válaszokat :)
az egyszerű alatt a legegyszerűbbre gondoltam, php nélkül, vagy annak is a leglebutítottabb verziójában (mert sajnos nem sok időm van rá (saját időkorlát). sajnos php-ban annyira nem vagyok otthon, hogy rövid idő alatt megírjam a tökéletesen, hibamentesen, ezért írtam ide. plusz sajnos (egyelőre) csak statikus oldalam van.
belírod egy PHP-ba amit mindenhova be akarsz tenni
a body után, elnevezed "kozos.php"-nak. Azzal ne
foglalkozz, hogy html kód van benne!
Amikor meg kell, akkor include("kozos.php");
Ennél egyszerűbbet hova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!