Hogy lehet önerőből megtanulni programozni?
Én például ingyenes könyvet is írtam már szabadidőmben, azért, mert szépen mutat az önéletrajzomban, kiadóhoz menni vele felesleges (mert nagyon kevesen vennék meg, illetve mire kiadnám papírformában már elavult lenne).
Egyetemi tanárok gyakran tesznek fel tutorialokat a netre, például a szegedi Kalkulus I.-II. simán elérhető.
Sokaknak(nekem is) úgy a leghatékonyabb a tanulás, ha elmagyarázom másoknak, és ha már amúgy is leírtam, miért ne tenném fel a weboldalamra?
A könyveket rengetegszer vagy a kiadók, vagy kalózok pdf-ben is feltöltik, borzalmas sok forrás elérhető ha rákeresel mondjuk, hogy "haskell pdf". (Például az egyik leghíresebb Haskell könyv teljesen ingyenes)
Ott az ekf jegyzet a C#-hoz, teljesen ingyenesen.
A pythonhoz is a hasraütve 5-10 forrást tudnék találni, pedig nem is ismerem a nyelvet annyira.
Nem az anyag megtalálásával van baj, és bárkiből is lehet programozó, a gond ott van, hogy nem sok ember motivált arra, hogy megtanuljon programozni és utána munka mellett még lépést is tartson.
"Olyan sokan dicsekszenek ezzel, de szerintem nem azért vannak iskolák és képzések, hogy pár suttyógyerek csak úgy ezt otthonról megtegye."
Ezt jól megfogalmaztad. Helyes!
A programfejlesztés régen otthon megtanulható dolog volt, feltéve ha volt a jeöltben elég érdeklődés, szorgalom, kitartás. Ma már a dolog túlbonyolódott, szakosodott annyira, hogy ez nem járható út, csak nagyon keveseknek.
Ezen kevesek pedig kivételes tehetségek.
A valóság az, hogy sokan szeretnek ezzel menőzni, a náluk hülyébbeket kábítani, és önmagukat is altatják azzal, hogy hű de menő programozók, csak mert össze tudnak dobni egy pár száz soros valamit, úgy, ahogy. De komoly közegben ezek az emberkék úgy elhullanának, mint ősszel a legyek. Már ha kapnának lehetőséget, de szerencsére nem.
Ez az elejétől végéig bullshit.
Éppen az ellenkezője igaz.
A szoftverfejlesztés nem könnyebb, hanem nehezebb lett, magasabb a követelményszint ma mint 15-20 éve, "technológiák" nem játszanak, az algoritmusok annál inkább, hiszen a szoftver nem egyéb, mint algoritmusok halmaza.
A szakirányú képesítés nélküli kóderek teljesítményéről meg jobb ha nem is nyitunk vitát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!