A programozás alapjainak elsajátításához milyen könyvet ajánlotok?
Tehát nem egy adott nyelvet szeretnék megtanulni, hanem magának a programozásnak a metódusát, mert sok helyen azt olvastam, ha ezt stabilan lefektetjük akkor bármelyik nyelvet viszonylag rövid idő alatt elsajátíthatjuk.
Ezeket találtam:
Kaczúr Sándor - Programozási technológia
Donald E. Knuth - A számítógép-programozás művészete 1-3.
Csőke Lajos, Garamhegyi Gábor - A számítógép-programozás logikai alapjai
Gregorics Tibor - Programozás (1-2)
Kaczur Sándor - Programozási alapok
Kotsis Domokos · Légrádi Gábor · Nagy Gergely · Szénási Sándor-Többnyelvű programozástechnika
Köszi a segítséget.
Mielőtt neki kezdenél érdemes megtanulnod, hogy hogyan érdemes programozói nyelveket tanulni és, hogy mire számíthatsz.
John Sonmez - Complete Software Developer's Career Guide nagyon szépen összegez mindent. 800 oldalas, én éppen most olvasom... igaz nem vagyok koránt sem kezdő, de minden programozónak vagy programozni vágyónak ajánlom.
(Ha nem tudsz angolul, angol tanulással kezd)
Ebből a listából szerintem kezd ezzel a könyvvel:
Csőke Lajos, Garamhegyi Gábor - A számítógép-programozás logikai alapjai
Utánna ezt a kétkötetes könyvet ajánlanám:
Kaczur Sándor - Programozási alapok
Kaczúr Sándor - Programozási technológia
Nem tudom ki találta ki, hogy így kellene programozni tanulni... tán ötven éve még volt létjogosultsága, amikor drága volt a gépidő, de most...
Nem rossz könyvek, de programozási gyakorlat nélkül semmit nem fogsz belőlük érteni, vagy ha igen, annak se sok hasznát veszed az elején (jó sokáig).
Python, C# jó választás kezdésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!