Linuxon miért állnak le az elinditott parancsok?
OPENWRT van a routeren, és tcpdump-ot elinditom, hogy gyüjtse a csomagokat, aztán egyszercsak gondol egyet és pár óra mulva leáll.
Ugyanez vonatkozik a routerbe dugott webkamerára is, aminek 10 percenként kellene 1 képet csinálni. De sajnos ez is egy idő után abbahagyja.
Hogyan lehetne ezeket a proceeszeket bebetonozni?
Nem tudom melyik disztribúciót használod, de végülis mindegy, mert a legtöbb esetben van olyan, hogy "Automatikusan induló programok" (System/Preferences/Personal/Startup Applications)
Ha nem használsz GUI-t, akkor meg az /etc/init.d könyvtárban kellene elhelyezned egy "systemctl start xxxxx" parancscsal...
van ilyen startup téma, de az csak annyit csinál, hogy startup után lefuttatja a beirt parancsot....ami ugyanugy le fog állni.
init.d-be kéne vhogy betenni, mert azok legalább mennek. Magyarul daemon...De szerintem szimplán azért lövi le, hogy felszabaduljon erőforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!