Az ubuntu linux, terminálba milyen programozási nyelven futnak a parancsok?
alapértelmezettként a bash-t használja, de ezt átállíthatod a chsh parancs kiadásával!
Shell terminálba parancsokat tudsz beírni, amik eredetileg C nyelven íródtak és futnak. (ilyen pl.: cd, mkdir, stb) Ezek a beépített programok, amit minden linux tud.
Lényegében ez a shell. C programok együttese. Van az úgy nevezett sh program, ami shell scriptet képes értelmezni és futtatni. Természetesen azóta már esetenként a sh mint parancs elhagyható és ./scripterm.sh ként is képes futni.
Az, hogy melyik shell packot használod lényegében rajta múlik.
Tessék:
Nem programozási nyelvet kell tanulnod, csak a bash használatával kell megismerkedni.
Attól még, hogy amikor beírod, hogy "sudo make me a sandwich" egy-két C-ben írt folyamat fut le a háttérben, azzal nem fog tudni mihez kezdeni, ha bemásolsz a terminálba valami C kódot.
A legelső kommentben linkeltem neked egy oldalt, ott minden le van írva lépésről-lépésre érthetően.
#4 vagyok.
Ezt írtam nem? Hogy C-ben íródtak, mint pl.: mkdir, cd, stb. :)
Terminálban meg ezeket a programokat futtatod.
Lehet, hogy félre értette valami, vagy én értettem félre a válaszokat. :P
Persze a terminálba nem C kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!