Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az ubuntu linux, terminálba...

Az ubuntu linux, terminálba milyen programozási nyelven futnak a parancsok?

Figyelt kérdés

2015. okt. 27. 13:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
43%
2015. okt. 27. 14:02
 2/13 anonim ***** válasza:
57%

alapértelmezettként a bash-t használja, de ezt átállíthatod a chsh parancs kiadásával!

[link]

2015. okt. 27. 14:29
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nem rég tértem át a linux rendszere a windows 10 miatt,és arra voltam kíváncsi hogy milyen programozási nyelvet próbáljak tanulni hogy megértsem a terminálba beírt szöveget,vagy saját parancsokat tudjak adni.
2015. okt. 27. 15:41
 4/13 anonim ***** válasza:
47%

Shell terminálba parancsokat tudsz beírni, amik eredetileg C nyelven íródtak és futnak. (ilyen pl.: cd, mkdir, stb) Ezek a beépített programok, amit minden linux tud.

Lényegében ez a shell. C programok együttese. Van az úgy nevezett sh program, ami shell scriptet képes értelmezni és futtatni. Természetesen azóta már esetenként a sh mint parancs elhagyható és ./scripterm.sh ként is képes futni.

Az, hogy melyik shell packot használod lényegében rajta múlik.

Tessék:

[link]

2015. okt. 27. 16:23
 5/13 A kérdező kommentje:
Ez az,ezt akartam tudni ,a c nyelv, a link is szuper,ezen már eltudok indulni,köszönöm.
2015. okt. 27. 17:12
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
Félreérted. A C nyelven azok a programok íródtak, amiket te meghívsz a terminálban! Terminálba hiába írsz C kódot, azzal nem tud mit kezdeni (csak a gcc fordító). Ezért írtam, hogy az ubuntu alatt a bash shell az alapértelmezett.
2015. okt. 27. 17:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Oké,rendben,köszönöm.
2015. okt. 27. 17:53
 8/13 anonim ***** válasza:
72%

Nem programozási nyelvet kell tanulnod, csak a bash használatával kell megismerkedni.

Attól még, hogy amikor beírod, hogy "sudo make me a sandwich" egy-két C-ben írt folyamat fut le a háttérben, azzal nem fog tudni mihez kezdeni, ha bemásolsz a terminálba valami C kódot.

A legelső kommentben linkeltem neked egy oldalt, ott minden le van írva lépésről-lépésre érthetően.

2015. okt. 27. 17:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok.

Ezt írtam nem? Hogy C-ben íródtak, mint pl.: mkdir, cd, stb. :)

Terminálban meg ezeket a programokat futtatod.

Lehet, hogy félre értette valami, vagy én értettem félre a válaszokat. :P

Persze a terminálba nem C kell.

2015. okt. 27. 20:37
 10/13 anonim ***** válasza:
#9: 8-as válaszom nem neked szólt, hanem a kérdezőnek, mert félreértette és C-t akart tanulni, hogy Linux shell parancsokat tudjon használni.
2015. okt. 28. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!