Programozóként meglehet keresni a 3-400 nettót akár diploma nélkül is?
"De különben gondoltam, hogy jön a sok diploma nélküli, akik elmesélik milyen sikeresek diploma nélkül és mennyire síkhülyék a diplomások... :-) "
Tedd a szívedre a kezedet és meséld el, hogy hányszor kérdezték tőled állásinterjún (az első munkahelyedet kivéve), hogy hova jártál egyetemre.
Van diplomám, de nekem soha.
#11-nek:
(Dejavu: már "vitatkoztam" egy 68%-ékossal más témában, de annak elgurult a gyógyszere, vagy csak jó színész?:-))
Szóval örülök ha valaki nem direkt észnélkül támad, ráadásul próbál észérvekkel előhozakodni.
Most tedd a szívedre te is a kezed és meséld el, hogy hányszor hívtak úgy állásinterjúra, hogy előtte nem küldted be legalább az önéletrajzodat? (amiben általában le szokták írni, hogy milyen diplomájuk van, ha van, így minek kérdeznék meg az interjún?)
Mellesleg amire emlékszem és ahová beküldtem az önéletrajzomat, és megjelentem az állásinterjún, ott nemhogy megkérdezték, de még a véleményemet is megkérdezték az iskoláról!
Továbbá nem hiszem, hogy mindegy lenne, mert mondjuk egy jogi diplomás úgy dönt, hogy teli van a töke a sok jogszabállyal és valójában szakmát tévesztett, mert programozó akart eredetileg is lenni, de a szülei nem hagyták... ...elmegy az állásinterjúra és elkezdik kérdezgetni, hogy miben programozott eddig, majd kiderül, hogy csak autodidakta-módon csinálta, ekkor meg fogják kérdezni, hogy mégis milyen diplomád van? (ha véletlenül önéletrajz nélkül hívták volna be)
"De különben gondoltam, hogy jön a sok diploma nélküli, akik elmesélik milyen sikeresek diploma nélkül és mennyire síkhülyék a diplomások... :-) "
-Nem, én diplomás vagyok, de a munkatársaim fele diploma nélküli és ugyan olyan jók.
"Nem arról kellene meggyőzni mindenkit, hogy a tanulás haszontalan!"
-Pont ellenkezőleg. Egy diploma nélkülinek ahoz, hogy átlagon felüli legyen sokat kell küzdenie... Gondolom, te most a 2-3 hónapos bootcampet kijáró arogáns HTML, CSS és php-t valamennyire tudó "webfejlesztőkről" beszélsz akiből sok van, de emiatt nem kéne egy egész csoportot lehülyézni.
Elvégre a programozók 2/3 része CS vagy SE diploma nélküli.
"Egyik szarrágó politikus fel is van háborodva, hogy be akarták vezetni a "bérplafont" (maximalizálták volna 2 000 000 Ft-ban a havi fizetést), mert véleménye szerint a jó munkát meg kell fizetni, de szerintem senki sem végez olyan jó munkát, ami havonta 5 000 000 Ft-ot érne! :-) "
-Ez most, hogy jön ide? A kérdésben 300-400 ezer forintról beszéltek.
"Ez a kérdés olyan, mint a vezetői engedély, autót tudtok vezetni jogosítvány nélkül is... :-) ...mert akinek nincs, annak is lehet olyan szintű a tudása, mint akinek van! :-)"
-Szóval azt mondod, hogy diploma nélkülinek is lehet ugyan olyan tudása, de nem használhatja, mert senki sem alkalmazná?
Itt ismered be, hogy még sem olyan hülyék a diploma nélküliek és ez egy baromság, hogy ne vennék fel őket.
"Most tedd a szívedre te is a kezed és meséld el, hogy hányszor hívtak úgy állásinterjúra, hogy előtte nem küldted be legalább az önéletrajzodat? (amiben általában le szokták írni, hogy milyen diplomájuk van, ha van, így minek kérdeznék meg az interjún?) "
Linkedin... lényegében 6-7 éve soha nem küldtem sehová önéletrajzot. Mondjuk ott kint van nyilván, hogy hol diplomáztam, de ha ez a HR-es kislánynak bármit is mond, akkor gratulálok neki.
Meg lehet keresni ennyit diploma nélkül, ha valóban értesz ahhoz, amit csinálsz és van 10 év munkatapasztalatod. Ha van diplomád, ennél jóval többet is akár.
Ja, és aki azt írja, hogy diploma nélkül ugyanolyan tudásra tehet szert, mint egy programozó matematikus vagy mérnökinfos... ezt ugye te sem gondolod komolyan... nyilván ezt azok írják, akik kibuknak az egyetemről, vagy el se kezdik, mert tudják, hogy nem tudnák elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!